Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκίνησε το αφιέρωμά μας στον παραδοσιακό οργανοπαίκτη Νίκο Τοπαλίδη


Το αφιέρωμά μας στον παραδοσιακό οργανοπαίκτη της Νυμφόπετρας κ. Νίκο Τοπαλίδη συγκίνησε πολλούς φίλους αναγνώστες μας
Τόσο με τα πολυάριθμα μηνύματά τους όσο και τα εκατοντάδες κλικ, αποδεικνύουν την αγάπη και τον σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Νίκου Τοπαλίδη επιβραβεύοντας έτσι την προσφορά του στην πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά.

 Συγκινητικό είναι το μήνυμα της κ. Ελένης Μότσιανου

"Με συγκίνησε πολύ το αφιέρωμα για τον Νίκο τον Τοπαλίδη. Τον εκτιμώ πολύ και επιπλέον ξύπνησε όμορφες παιδικές μουσικές μνήμες" αναφέρει στο μήνυμα της η κ. Μότσιανου και συνεχίζει:

Μπράβο για το έργο σου Χρήστο

"Μπράβο για το έργο σου καθώς κατάφερες μέσα από την πένα σου να αποτυπώσεις τη ζωή, τις δυσκολίες και τις μνήμες συγχωριανών δίπλα στους οποίους μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε κι εκτιμούμε. Συνάμα, μέσα από τη διαδρομή αυτή δόθηκε σε όλους μας η ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο και να διδαχθούμε από τη σοφία των ανθρώπων αυτών που κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα σε καιρούς χαλεπούς χωρίς να παρατάνε την προσπάθεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους όσοι άφησαν κι αφήνουν το αποτύπωμα τους στο χωροχρόνο είτε ως μουσικοί, είτε ως βουκόλοι, είτε ως εργάτες ή αγρότες. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσένα, Χρήστο για το ταξίδι αυτό στη Μνήμη και τη Ζωή." Καταλήγει στο μήνυμά της η κ. Μότσιανου

Τόσο μέσα από τα μηνύματά τους όσο και με τα εκατοντάδες κλικ στο αφιέρωμα, οι αναγνώστες μας, αποδεικνύουν την αγάπη και τον σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Νίκου Τοπαλίδη επιβραβεύοντας την προσφορά του στην πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά. Μια κληρονομιά που στις μέρες τείνει να εξαφανιστεί. Όπως μας είπε με πόνο ψυχής ο κ. Τοπαλίδης και αναρωτήθηκε: «γιατί να μην υπάρχει ένα ωδείο στο χωριό μας , μια σχολή παραδοσιακής μουσικής»

Δεν έχει άδικο, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι η Νυμφόπετρα τις περασμένες δεκαετίες χαρακτηρίζονταν ως το χωριό των μουσικών.
 Σήμερα δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα παλιών οργανοπαικτών αλλά θα το επιχειρήσουμε στο μέλλον με την συνδρομή όλων των κατοίκων της Νυμφόπετρας, να καταγράψουμε τα ονόματα τόσο αυτών που έφυγαν από την ζωή όσων και αυτών που μένουν. Είναι χρέος τιμής.

Καλούμε τους κατοίκους που είχαν και έχουν οργανοπαίκτες να μας ενημερώσουν ώστε να τους κάνουμε ειδικό αφιέρωμα. Είμαστε στην διάθεσή τους.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com