Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας αποχαιρέτησαν τον Ιερέα τους Κωνσταντίνο Σαμουηλίδη

Συγγενείς και φίλοι είπαν του τελευταίο αντίο στον Ιερέα Κωνσταντίνο Σαμουηλίδη, που έφυγε χθες σε ηλικία 88 ετών και κηδεύτηκε σήμερα στο χωριό του τη Νυμφόπετρα Λαγκαδά.


Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Πλάτων συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως του.

Τον εκλιπόντα ιερέα τίμησαν με την παρουσία τους όχι μόνο οι κάτοικοι του χωριού αλλά και πολλοί συγγενείς και φίλοι από την γύρω περιοχή.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ένας εκ των ιερέων της Μητροπόλεως ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά του Κωνσταντίνου Σαμουηλίδη τονίζοντας μεταξύ των άλλων: "στο άκουσμα της κοιμήσεως του Μακαριστού Πατρός Κωνσταντίνου συγκεντρωθήκαμε σήμερα κλήρος και λαός για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον ταπεινό και τίμιο ιερέα» . Συνεχίζοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην πορεία του από την ημέρα της χειροτονίας του μέχρι την ημέρα που κοιμήθηκε, καταλήγοντας λέγοντας : « Ο Πατήρ Κωνσταντίνος πλήρης ημερών μετέβη εκ των πρόσκαιρων εις τα αιώνια. Υπήρξε όντος συνεπείς, αξιοπρεπείς, ευγενείς. Αφοσιωμένος στην παράδοση και στη τάξη. Έψαλε πάντα πρόθυμα με την καθαρότητα και την μεταλλικότητα της φωνή του. Εξυπηρετούσες και στο αναλόγιο και όπου χρειάζονταν. Όπου υπηρέτησες και διακόνησες άφησες αγαθές εντυπώσεις και έγινες αγαπητός και σεβαστός. Τώρα φεύγεις. Αφήνεις ορφανή την οικογένεια σου τους συγγενείς σου, γνωστούς και φίλους από την παρουσία σου, την καλοσύνη σου, την αγάπη σου και το χαμόγελο σου. Αιωνία να είναι η μνήμη σου Πάτερ Κωνσταντίνε»

Οι κάτοικοι του χωριού με πόνο ψυχής μίλησαν για τον δικό τους άνθρωπο που έφυγε από κοντά τους. « Λόγια δεν υπάρχουν για να περιγράψω το άνθρωπο Πάτερ Κωνσταντίνο, ήταν ένας καλό και ευγενικός άνθρωπος . Λυπηθήκαμε όταν ακούσαμε ότι έφυγε από την ζωή» μας είπε κάτοικος της Νυμφόπετρας .

Άλλωστε τα δεκάδες μηνύματα με λόγια αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του κοιμηθέντα ιερέα μαρτυρά την εκτίμηση που έτρεφαν στο Πάτερ Κωνσταντίνο.

Ο εφημέριος του χωριού Πατήρ Βασίλειος Ζιάμπαρης δεν έκρυψε την θλίψη του για την απώλεια του συλλειτουργού του «Είχαμε αγαστή συνεργασία. Εδώ και 15 χρόνια δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Ο θάνατος του με λύπησε βαθύτατα» 

Στην οικογένεια του εκλιπόντα εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την εξ ύψους παρηγορία

Χρήστος Γιαννακίδης

emvolimanea.blogspot.com