Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Αυξάνονται και πληθύνονται οι πελαργοί στην Νυμφόπετρα αλλά…


Αυξάνονται και πληθύνονται οι πελαργοί στην Νυμφόπετρα αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται και τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εγκατάσταση τους σε στύλους της ΔΕΗ που δεν έχουν τα το συγκεκριμένο «ταψί» για την κατασκευή της φωλιάς τους.

 Όπως φαίνεται και στην εικόνα, οι πελαργοί προσπαθώντας να κτίσουν την φωλιά τους πέφτουν τα ξύλα είτε πάνω στα καλώδια, με κίνδυνο βραχυκυκλώματος είτε κάτω στο δρόμο στα κεφάλια των περαστικών. Την Κυριακή το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ καθάρισε τη φωλιά έβαλε το σχετικό ταψί και καθάρισε και το πεζοδρόμιο.

Υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, όπως μας το μετέφεραν οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας. Στο κεντρικό δρόμο υπάρχουν αρκετές φωλιές πελαργών και κάτω στο πεζοδρόμιο δημιουργείται μια αηδιαστική εικόνα από τις ακαθαρσίες που πέφτουν. 

Έκτος της κακής εικόνας, δημιουργείται και πρόβλημα στους πεζούς κυρίως τους υπερήλικες που έχουν προβλήματα κινητικότητας και είναι υποχρεωμένοι να κατεβαίνουν στο δρόμο με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα διερχόμενα οχήματα. Ο Δήμος Βόλβης και τοπική κοινότητα πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν και να λύσουν αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως δείχνουν τα γεγονότα, η Νυμφόπετρα θα αποτελέσει στο μέλλον το στέκι των Πελαργών  και δεν αποκλείεται να έχουμε και  επισκέπτες φίλων των πελαργών έκτος από τις Νυμφόπετρες…

Θα επανέλθουμε.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com