Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου του σιδηροδρομικού Κώστα Καπετανίδη.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο , "Νίκος Καπετανίδης – Ο ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου" του σιδηροδρομικού Κώστα Καπετανίδη. 
Για το βιβλίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι Πεντέλης Σαββίδης και Νίκος Ασλανίδης η όποιοι αναφέρθηκαν στον ηρωικό δημοσιογράφο Νίκο Καπετανίδη και τον τραγικό θάνατο του. 

Ο συγγραφέας κ. Κώστας Καπετανίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να γράψει αυτό το βιβλίο λέγοντας: «Ήταν επιθυμία του παππού μου Κώστα Καπετανίδη να εκδώσουμε σε βιβλίο όλα τα ντοκουμέντα- έγγραφα που άφησε πριν το θάνατο του και αυτή την επιθυμία εκπληρώνω με την έκδοση αυτού του βιβλίου» 
Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ακριτίδης αφού συνεχάρη τον συγγραφέα, είπε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες μαζί με φορείς της Πόλης να στηθεί προτομή του Ήρωα Νίκου Καπετανίδη στην Θεσσαλονίκη. 

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου προβλήθηκε βίντεο της εκπαιδευτικού Χριστίνας Δημητριάδου με θέμα τον ανδριάντα που στήθηκε σε πάρκο της Βέροιας και που φέρει το όνομα του ήρωα Καπετανίδη.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Κώστα Ν. Καπετανίδη

Ο Κώστας Ν. Καπετανίδης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966 και από το 1980 κατοικεί μόνιμα στο Μαρούσι Αττικής. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Πήλικα (καθηγήτρια Πληροφορικής) και έχουν δύο γιους. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη "Διαχείριση Τεχνικών Έργων", στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δούλεψε ως μηχανικός στην κατασκευή του Μετρό Αθηνών (1991-2000) και στην κατασκευή της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθηνών - Κιάτου (ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. 2001 - 2011). 
Από τα τέλη του 2011 δουλεύει στη νεοσυσταθείσα Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). 
Το πάθος του είναι τα ιστορικά βιβλία, ειδικά αυτά που αναφέρονται στη δαιδαλώδη Ελληνική Ιστορία. Είναι εγγονός του αδελφού του Πόντιου δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη (1891-1921), εμβληματική προσωπικότητα της Ποντιακής γενοκτονίας. Το βιβλίο "Νίκος Καπετανίδης, ο ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου" είναι η πρώτη του λογοτεχνική απόπειρα.

Χρήστος Γιαννακίδης