Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Το ντοκιμαντέρ « Η Μπάντα…» σκίρτησε καρδιές.

Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργάνωσαν από κοινού οι Ποντιακοί σύλλογοι Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου και Πανοράματος στο συνεδριακό Κέντρο «Γερμανός» που βρίσκεται εντός του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 


Στην Εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη με τίτλο « Η Μπάντα…» στο οποίο καταγράφονται τα συγκλονιστικά τερατουργήματα των τούρκων κατά των Ελλήνων. Βλέποντας αυτό το ντοκιμαντέρ η καρδιά σκιρτήζει. Ήρθαν στο νου εικόνες που μας περιέγραφαν μικρά παιδιά οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας προκαλώντας μας ρίγη συγκινήσεων. 

Καμιά περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει τα όσα υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου από τους Τούρκους αν δεν δει αυτό ντοκιμαντέρ.
Την εκδήλωση άνοιξαν εννέα μικροί λυράρηδες της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Θεόδωρου Κοτίδη, έπαιξαν και τραγούδησαν μαγεύοντας τους θεατές και δίκαια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα τους 

Η εκδήλωση έκλεισε με μοιρολόγι από την Αγγελική Παμπουκίδου και  πυρρίχιο χορό. 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Φένια Κλιάτση, ενώ την γενική επιμέλεια είχε η δημοσιογράφος Χρύσα Κυριακού. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Μάρτυρες» Νίκος Ασλανίδης δέχτηκε τα συγχαρητήρια και υπέγραψε βιβλία σε όσους τα προμηθεύτηκαν. 




Χρήστος Γιαννακίδης