Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / CHINA DAILY

Στρατιώτες στην Κίνα λαμβάνουν μέρος σε χειμερινή άσκηση που πραγματοποιείται στα σύνορα της χώρας τους με τη Ρωσία, στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ, με το θερμόμετρο να δείχνει -10 βαθμούς Κελσίου.

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την κήρυξη του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση. Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής παραμένει σε πλήρη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Αττικής σε ό,τι αφορά στο δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και υποδομές και απεστάλησαν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το προβλεπόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αρωγή και την ανακούφιση των πληγέντων.

REUTERS / JON WOO

Ένα κορίτσι στην πόλη Ταϊγουάν της Κινεζικής επαρχίας Σανζί προετοιμάζεται για την έκτη μέρα των εορτασμών του Κινεζικού νέου έτους. Τα παιδιά συμμετέχουν στους εορτασμούς φορώντας ειδικό μακιγιάζ και στολές καθώς παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης. 


REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Ο 43χρονος Γερμανός Μίχαελ Σάφτλ καπνίζει ένα πούρο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού μεγαλύτερης στάχτης που διοργανώνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ Habanos, στην Αβάνα. Εκπρόσωπος της εταιρίας κατασκευής πούρων Habanos, η οποία είναι και η διοργανώτρια του Φεστιβάλ, τόνισε τη Δευτερα πως εάν τελικά οι ΗΠΑ άρουν το διάρκειας 53 ετών εμπάργο στην Κούβα, αναμένεται να αγοράζουν ετησίως περίπου 70 - 90 εκατ. πούρα.


PHASMA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα επικρατήσει σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως μέχρι το απόγευμα. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς κελσίου.

EPA / JULIAN STRATENSCHULTE

Η κολυμβήτρια Κατρίν Φέλντον διδάσκει ένα παιδί πως να κολυμπά σαν γοργόνα, σε κολυμβητήριο του Χίλντεσχαϊμ, στη Γερμανία. Όπως δηλώνει η ίδια, όλο και περισσότερα παιδιά αλλά και ενήληκες γυναίκες ασχολούνται με το συγκεκριμένο χόμπι, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις γοργόνες των παιδικών ταινιών.

EPA / ABIR SULTAN

Οι δρομείς του μαραθωνίου του Τελ Αβίβ περνούν ανάμεσα από ψεκαστήρες νερού για να δροσιστούν. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 30.000 συμμετέχοντες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή και να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

EPA / ANATOLY MALTSEV


Άνθρωποι διασχίζουν την πλατεία του Παλατιού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.


EPA / ABIR ABDULLAH

Πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί στο σημείο όπου ο Αβίτζιτ Ρόι, άθεος Αμερικανός μπλόγκερ ο οποίος καταγόταν από το Μπαγκλαντές, δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους που του επιτέθηκαν με ματσέτες στην πρωτεύουσα της χώρας, Ντάκα. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά και η σύζυγός του, ενώ ο ίδιος πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπως διευκρίνισε η αστυνομία. Πρόκειται για τη δεύτερη από το 2004 δολοφονία άθεου μπλόγκερ στο Μπαγκλαντές, όπου ισλαμιστικές οργανώσεις ζητούν εδώ και καιρό τη δημόσια εκτέλεσή τους, καθώς και την εισαγωγή νόμου που θα απαγορεύει κάθε γραπτή κριτική του Ισλάμ.


REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Στιγμιότυπο από την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, όπου ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Emporio Armani για την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015.


REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ παρευρίσκεται στη σημερινή συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου, κατά την οποία οι βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στην παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας. Στη ψηφοφορία που διεξήχθη, υπέρ της παράτασης τάχθηκαν 542 βουλευτές, 32 καταψήφισαν ενώ 13 απείχαν.


EPA / LUKAS COCH

Μικρά φωτισμένα καραβάκια πλέουν στη λίμνη Μπάρλεϊ Γκρίφιν, στην Καμπέρα της Αυστραλίας, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Enlighten Canberra» (φώτισε την Καμπέρα) που θα διεξαχθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου.

naftemporiki.gr