Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK


Δύο μικρά παιδιά ταΐζουν μια καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο της πόλης Κουανγκτσόου, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας.

EPA / YONHAP

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 26 Φεβρουαρίου 2015 και απεικονίζει πέντε άνδρες στη Νότιο Κορέα να παίζουν «Jwibulnori», ένα παραδοσιακό παιχνίδι με φωτιές το οποίο λαμβάνει χώρα στους ορυζώνες και τους αγρούς της περιοχής. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το παιχνίδι αυτό συμβάλλει στην εξόντωση των επιβλαβών για τις σοδειές εντόμων και τρωκτικών και πραγματοποιείται την πρώτη πανσέληνο κάθε έτους.

EPA / TRACEY NEARMY

Ένας θηλυκός αυτοκρατορικός πιγκουίνος φροντίζει το μικρό του μετά από το πρώτο ζύγισμα του από τους υπεύθυνους του ενυδρείου της Μελβούρνης, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι, καθώς η γέννηση του συγκεκριμένου αυτοκρατορικού πιγκουίνου ήταν η πρώτη για το 2015.

REUTERS / TOBY MELVILLE

Η Μαντόνα χάνει την ισορροπία της και πέφτει από τα σκαλιά που είχαν τοποθετηθεί για να ανέβει στη σκηνή και να ερμηνεύσει το τραγούδι της Living for Love, στα Brit Awards 2015.

REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας κομμωτής στην Κίνα σχεδιάζει στο κεφάλι μιας γυναίκας τη μορφή μιας κατσίκας, με αφορμή την έλευση του κινέζικου νέου έτους το οποίο παίρνει το όνομά του από τον κινεζικό χαρακτήρα «yang», που μεταφράζεται ως πρόβατο ή κατσίκα.


REUTERS / AHMAD MASOOD

Οι επιβάτες ενός τρένου προσπαθούν να κρατηθούν από αυτό για να φτάσουν στον προορισμό τους. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο έξω από το Νέο Δελχί, τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ινδίας έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός σχεδίου επενδύσεων στις μεταφορές, το οποίο προβλέπει την επένδυση 137 δισ. δολαρίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύεται ότι το σχέδιο αυτό θα οδηγήσει στη διευκόλυνση των μεταφορών, αφού στο μέλλον θα υπάρχουν περισσότερα και γρηγορότερα τρένα.


REUTERS / BRANDON MALONE

Ένας υποστηρικτής της εθνικής ομάδας κρίκετ του Μπαγκλαντές πανηγυρίζει στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Μπαγκλαντές και της Σρι Λάνκα, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κρίκετ που πραγματοποιείται στη Μελβούρνη.


Reuters / SAMRANG PRING


Στιγμιότυπο από δρόμο της πόλης Πνομ Πεν, στην Καμπότζη, όπου μια πλανόδια πωλήτρια λωτών τοποθετεί τα φρούτα σε σχήμα πυραμίδας για να τα πουλήσει.


REUTERS / ERIK DE CASTRO


Ο ήλιος δύει στο νησί Σαμάρ των Φιλιππινών, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τον Τυφώνα Χαϊγιάν το 2013.


EPA / RAJAT GUPTA


Ινδουιστές που ανήκουν στην ακροδεξιά οργάνωση Hindu Sena καίνε μια αφίσα στην οποία απεικονίζεται η Μητέρα Τερέζα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιούν στο Νέο Δελχί, ζητώντας να απαγορευθεί η είσοδος χριστιανών ιεραποστόλων στη χώρα.


REUTERS / INTS KALNINS


Δυο Καναδοί στρατιώτες βουτούν σε μια παγωμένη λίμνη, στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης που πραγματοποιείται από το ΝΑΤΟ στη Λετονία.


REUTERS / SUHAIB SALEM

Ένας Παλαιστίνιος κάθεται σε μια πολυθρόνα, δίπλα στα συντρίμμια του σπιτιού του, το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο καλοκαίρι.


naftemporiki.gr/