Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας













Στιγμιότυπο από τα «αλευρομουτζουρώματα» στο Γαλαξίδι, ένα έθιμο που διατηρείται για περισσότερους από δύο αιώνες στην περιοχή. Κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι και πετούν ο ένας στον άλλον αλεύρι ή φούμο.


INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ


Πλήθος κόσμου αψήφησε τον άστατο καιρό και βρέθηκε στο λόφο Φιλοπάππου για να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα. Παρά τον καιρό που δεν ήταν ευνοϊκός, πολλοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να υψώσουν τους χαρταετούς τους στο συννεφιασμένο ουρανό.


EPA / PAUL BUCK


Η μαύρη κωμωδία «Birdman», του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, στην 87η τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, το βράδυ της Κυριακής.

REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Ένα ουράνιο τόξο κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό της Μονμάρτης, πάνω από τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, μετά από ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε στο Παρίσι.


Reuters / RUSSELL CHEYNE


Ένα κορίτσι περπατά ανάμεσα στα χιονισμένα δέντρα σε πάρκο της Σκωτίας.


Reuters / JAMES AKENA


Δύο μικρά παιδιά καθαρίζουν το εσωτερικό μιας αποθήκης σιταριού, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αποθήκευση της νέας σοδειάς σιτηρών στο χωριό Όντεκ, στην Ουγκάντα.


REUTERS / KACPER PEMPEL


Το Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης της Βαρσοβίας εν μέσω πυκνής ομίχλης η οποία έχει σκεπάσει ολόκληρη την πρωτεύουσα της Πολωνίας.


EPA / GEORGIOS KEFALAS

Στιγμιότυπο από το παραδοσιακό καρναβάλι της Βασιλείας στην Ελβετία, το οποίο ξεκινά σήμερα και έχει το ψευδώνυμο «Die drey scheenschte Daeaeg» (οι τρεις πιο όμορφες ημέρες).

naftemporiki.gr