Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πομπή 1.500 κουδουνοφόρων στην πεζοδρομημένη λεωφόρο Νίκης

Ένα ξέφρενο γλέντι αναμένεται να στηθεί αύριο στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και στη λεωφόρο Νίκης, η οποία μάλιστα θα αποδοθεί στη χρήση των πεζών.


Της Βαρβάρας Ζούκα

Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος θα αποτελέσει το επίκεντρο της μεγάλης πομπής των 1.500 κουδουνοφόρων, με την οποία κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο των “Δρόμων του Κουδουνιού”. Θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο γιορτινής ατμόσφαιρας στην πόλη, με την ευκαιρία της αυριανής πομπής των ομάδων κουδουνοφόρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να πεζοδρομήσει τη λεωφόρο Νίκης για διάστημα έξι ωρών, από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης, στο διάστημα των έξι ωρών που θα παραμείνει κλειστή η λεωφόρος Νίκης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Βενιζέλου, της Μητροπόλεως και των υπολοίπων δρόμων του κέντρου της πόλης. Εξάλλου για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών θα αμφιδρομηθεί το τμήμα της οδού Δημοσθένους μεταξύ της Μητροπόλεως και της λεωφόρου Νίκης.

ΠΟΜΠΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ
Στις 11 το πρωί εξάλλου οι ομάδες των κουδουνοφόρων που θα συμμετάσχουν στην πομπή θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Φέτος στην πομπή των κουδουνοφόρων θα λάβουν μέρος περισσότερες από 25 ομάδες από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και από τα ελληνικά νησιά. Εξάλλου στη μεγάλη γιορτή που θα στηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν και ομάδες κουδουνοφόρων από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Με αφετηρία τους το Λευκό Πύργο οι περίπου 1.500 κουδουνοφόροι θα κατευθυνθούν μέσω της παραλιακής λεωφόρου προς την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί καθεμία από τις συμμετέχουσες ομάδες θα παρουσιάζει και ένα διαφορετικό δρώμενο, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, ενώ θα ακολουθήσουν μουσική, χοροί και τραγούδια από κάθε περιοχή. Οι ομάδες των κουδουνοφόρων θα επιστρέψουν στην πλατεία Λευκού Πύργου μέσω διαφορετικών διαδρομών, με σκοπό να ξεσηκώσουν όλη την πόλη με τον εκκωφαντικό ήχο που παράγουν, συμπαρασύροντας τον κόσμο στο ξέφρενο γλέντι τους.