Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Σκορπούν θάνατο οι μακελάρηδες

Ταμπουρωμένοι σε τυπογραφείο της βιομηχανικής περιοχής Νταμαρτίν- αν-Γκελ βρίσκονται αυτήν την ώρα οι δύο ύποπτοι για το μακελειό στο περιοδικό «Charlie Hebdo», οι οποίοι κρατούν έναν όμηρο.
Ταμπουρωμένοι σε τυπογραφείο της βιομηχανικής περιοχής Νταμαρτίν- αν-Γκελ βρίσκονται αυτήν την ώρα οι δύο ύποπτοιΟι δράστες εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή που βρίσκεται 35 χλμ. βόρεια του Παρισιού και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και των υπόπτων, σε αυτοκινητόδρομο στην περιοχή της Πικαρδίας, κοντά στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ. Μετά το περιστατικό, τα δύο αδέλφια, οι Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, παίρνοντας μαζί τους έναν όμηρο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ειδικοί διαπραγματευτές της γαλλικής αστυνομίας και επιχειρούν να τους πείσουν να παραδοθούν, έτσι ώστε να αποφευχθεί νέο αιματοκύλισμα. Στην όλη επιχείρηση συνδράμουν οι ειδικές δυνάμεις καθώς και πέντε ελικόπτερα Super Puma.

Η «Le Figaro» μετέδωσε ότι από τα πυρά έπεσαν νεκροί τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ενώ η ίδια πηγή κάνει λόγο και για πολλούς τραυματίες. Πάντως, η εισαγγελία της Γαλλίας διαψεύδει προς το παρόν τις πληροφορίες περί θυμάτων.

Ζωντανή εικόνα από το France24...

Play Button


Aστυνομικοί έξω από το τυπογραφείο
Aστυνομικοί έξω από το τυπογραφείο


Ανθρωποκυνηγητό στην πόλη Νταμαρτίν- αν- Γκελ
Ανθρωποκυνηγητό στην πόλη Νταμαρτίν- αν- Γκελ




Σχολεία και δημόσια κτήρια που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου διεξάγεται η γιγαντιαία επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν γίνει συστάσεις προς τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, έκτακτη σύσκεψη υπό τον Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο, σχετικά με τις εξελίξεις.



Le Monde: Εικόνα του τυπογραφείου μέσω της εφαρμογής Google map
Le Monde: Εικόνα του τυπογραφείου μέσω της εφαρμογής Google map







Στην επιχείρηση καταδίωξης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, λέγοντας πως «η γενική κινητοποίηση πραγματοποιείται (με τέτοιον τρόπο) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τρομοκράτες θα συλληφθούν το συντομότερο δυνατό. Επιθυμία όλων είναι οι αστυνομικοί να δράσουν γρήγορα»… 



Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ανάστατοι οι κάτοικοι




zougla