Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν διαρρήκτες αυτοκινήτων

Σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης άνοιγαν δύο διαρρήκτες, που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από την αστυνομία στο Δενδροπόταμο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Οι δύο δράστες, ένας 36χρονος ομογενής και ένας 32χρονος έλληνας συνεργός του, εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς του τμήματος Μενεμένης και συνελήφθησαν, διότι μετέφεραν μέσα σε σακίδια και προόριζαν για πώληση πλήρως λειτουργικά ηλεκτρικά εργαλεία και συσκευές, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον 36χρονο ως το δράστη που από τα μέσα Ιουνίου διέπραξε πέντε διαρρήξεις και κλοπές σε αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στη λεία του περιλαμβάνονταν μία ταμειακή μηχανή, επαναφορτιζόμενα σετ εργαλείων, χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αποδοχής και της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. οι κλοπές-διαρρήξεις από το εσωτερικό των αυτοκινήτων υπολογίζονται κατά μέσο όρο στις έξι ημερησίως στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των κακοποιών γίνονται πολλές φορές τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε πάρκιγκ μεγάλων εμπορικών κέντρων και νοσοκομείων. Επίσης στις περιοχές των πανεπιστημίων, της Τούμπας και της Άνω Πόλης είναι συχνότερα τα κρούσματα θραύσης τζαμιών αυτοκινήτων με σκοπό την κλοπή. Οι δράστες σε αυτές τις περιπτώσεις στην πλειονότητά τους είναι χρήστες ναρκωτικών και μικροδιαρρήκτες, που τους ενδιαφέρουν αντικείμενα τα οποία μπορούν να πουληθούν στη μαύρη αγορά, όπως κασετόφωνα και ηχεία.