Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω υπερχείλισης ρεμάτων


Κλειστοί παραμένουν αρκετοί επαρχιακοί δρόμοι στο νομό Θεσσαλονίκης, επειδή φούσκωσαν τα ρέματα από τις νεροποντές των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην επαρχιακή οδό Σχολαρίου-Λαγκαδικίων, στη Λαγκαδά - Ηρακλείου, στην Πενταλόφου προς Βουστάσια, στην επαρχιακή οδό Σίνδου προς το Βιολογικό Καθαρισμό (στο ύψος του Γαλλικού Ποταμού) και στη Μελισσουργού - Αρναίας Χαλκιδικής.
Η κυκλοφορία στα παραπάνω σημεία διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών και η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ Επίδομα 587 ευρώ και ενίσχυση από 1.174 έως 5.869 ευρώ
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών στην Αττική με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών αναγκών αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η απόφαση, η οποία ελήφθη στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες, προβλέπει επίσης την οικονομική ενίσχυση με 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου και με τη συμμετοχή της γ.γ. Πρόνοιας Φ. Μπέκου και εκπροσώπων των ΟΤΑ Δυτικής Αττικής,
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η μεταφορά των απαραίτητων πόρων στους δήμους για την καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει άμεσα -από τις υπάρχουσες πιστώσεις για φυσικές καταστροφές- έπειτα από συγκεκριμένο αίτημα των δήμων προς το υπουργείο Εργασίας.
Όπως έγινε γνωστό από τους εκπροσώπους των δήμων, μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αίτημα για απογραφή ζημιών περίπου 350 νοικοκυριά.
Ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης όλων των διαδικασιών και προϋποθέσεων, προκειμένου άμεσα και με πλήρη διαφάνεια να αποκατασταθούν οι πραγματικά ζημιωθέντες. Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία όσο και με την περιφέρεια και τους δήμους που επλήγησαν μπορεί να φέρει το καλύτερο για τους πολίτες αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι στην ευθύνη του υπουργείου Εργασίας υπάγεται ο τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας, ο οποίος εκτός των άλλων διαχειρίζεται προγράμματα για την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε θύματα φυσικών και άλλων καταστροφών.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε τηλεφωνική παρέμβασή του χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σε 555 έχουν ανέλθει οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις σπιτιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες σύμφωνα με την πυροσβεστική. Ο κ. Ντινόπουλος εκτίμησε ότι μέχρι χθες το βράδυ θα υπήρχε πλήρη εικόνα των καταστροφών. Επιπλέον ανέφερε ότι θα υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών να δοθούν άμεσα τα κονδύλια στους δήμους για την αποκατάσταση των πληγέντων.

"Θ"