Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Έσωσε το σπίτι του και μείωσε κατά 80% το χρέος του

Υπερχρεωμένος δανειολήπτης κατάφερε να σώσει το σπίτι του και να απαλλαγεί απο το 80% των χρεών του με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας.

Ο δανειολήπτης δεν κατάφερε να σώσει μόνο την πρώτη κατοικία του, αλλά και να μειώσει το χρέος του κατά 80%. Την απόφαση, που έσωσε τον 53χρονο δημόσιο υπάλληλο, την έβγαλε το ειρηνοδικείο Καλαυρίας (Πόρου).


Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Το συνολικό του όφελος ανήλθε στο ποσό των 126.332,27 ευρώ! Oι αλλεπάλληλες μειώσεις και καταργήσεις δώρων και επιδομάτων, όπως και η ανεργία της συζύγου του, συνέλαβαν στο να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος του, εκτοξεύοντας με αυτό τον τρόπο τους τόκους! 


Οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες απαίτησαν να εξοφληθούν οι οφειλές, χωρίς να θέλουν να συζητήσουν κάποιον διακανονισμό

Για να αποφύγει τον πλειστηριασμό, ο 53χρονος κατέφυγε στην Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας όπου η κ. Διονυσία Ντούσια και ο κ. Νίκος Μπιστίνας, συντόνισαν τις κινήσεις για την προσφυγή του στο Νόμο Κατσέλη.

Το ειρηνοδικείο Καλαυρίας (Πόρου) αποφάσισε ο 53χρονος να πληρώνει κάθε μήνα 300 ευρώ για πέντε χρόνια και απαγόρευσε τον πλειστηριασμό του σπιτιού του. Επίσης για το χρέος των 126.332,27 ευρώ θα δώσει 27.996 Ευρώ σε διάστημα 15 ετών.

Πηγή: patrastimes.gr