Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά ΝΔ, Μαρινάκη, Φέσσα και Βενιάμη στις 4 Οκτωβρίου

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Σχέδιο για τρομοκρατική επίθεση στις 4 Οκτωβρίου με πιθανούς στόχους τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, τον προέδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρο Βενιάμη και τον επιχειρηματία και προέδρο του ΣΕΒ, Θόδωρου Φέσσα, καθώς και εναντίον πολυεθνικών εταιρειών με γραφεία στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως και κατά των γραφείων της ΝΔ, ανακάλυψε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη.

Τα σχέδια ανακαλύφθηκαν σε γκαράζ πολυκατοικίας στον Βύρωνα, όπου συνελήφθη ένας νεαρός 25 με 30 ετών που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ο υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, στο μισθωτήριο συμβόλαιο που είχε συνάψει ο νεαρός με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ βρέθηκαν αποτυπώματα του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το γκαράζ είχε νοικιάσει ο ίδιος ο Μαζιώτης, τον Ιούνιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα, ενώ και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του γκαράζ τον αναγνώρισε από φωτογραφία.

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε σχάρα αυτοκινήτου και μεταλλική βάση, καθώς και τα κλειδιά του κλεμμένου αυτοκινήτου μάρκας Nissan Sunny, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο Απρίλιο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο υπήρχαν αναφορές στους πιθανούς στόχους. Στα ονόματα που βρέθηκαν στις σημειώσεις αυτές περιλαμάνονται ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εφοπλιστής και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας καθώς και η σύζυγός του Μαρία.

Επιπλέον υπήρχαν σημειώσεις για τα γραφεία εταιρειών όπως Capital, Siemens και Info Quest, καθώς και για τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.

Στο τέλος των σημειώσεων, υπάρχει η εξής αναφορά:

1/10 και 2/10 κατοπτεύσεις

3/10 Πρόβα τζενεράλε

4/10 τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα (σ.σ. εκρηκτικά)

Επιπλέον βρέθηκε σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά, καθώς και χρονομέτρηση της διαδρομής από το γκαράζ στο Βύρωνα μέχρι τον Πειραιά και επιστροφή στον Βύρωνα, η οποία υπολογίζεται από τον συντάκτη στα 16 λεπτά.

Τέλος, μέσα σε ταξιδιωτικό σακίδιο που μετέφερε ο νεαρός συνεργός του Μαζιώτη υπήρχε απόκομμα εφημερίδας με τίτλο «ενώ τα κορόιδα πληρώνουν οι εφοπλιστές σαλπάρουν» και υπότιτλο «24 καράβια, κανένα με ελληνική σημαία».

Οπως είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, το γκαράζ στον Βύρωνα παρακολουθούσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τις τελευταίες 10 μέρες και η σύλληψη του νεαρού έγινε χθες το βράδυ, αφού προέβαλε ισχυρή αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν σε αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη (για τον τραυματισμό του υπαλλήλου σεκιούριτι της Τράπεζας Ελλάδος), ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών από κοινού.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, αφού συνεχάρη τους αστυνομικούς για την επιτυχία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, σημείωσε το γεγονός ότι στις 4 Οκτωβρίου που σχεδιάζονταν το τρομοκρατικό χτύπημα, η ΝΔ γιόρταζε την επέτειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

"Εθνος"