Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αποφάσισαν έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γκίκα Χαρδούβελη Σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα έχουν στα χέρια τους τις διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ

Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη φαίνεται πως τελικά ο Γόρδιος Δεσμός του ΕΝΦΙΑ λύνεται με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την τσέπη των πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, οι διατάξεις με τις διορθώσεις στο φόρο ακινήτων αναμένεται να παραδοθούν το πρωί της Τρίτης, στις κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία θα κατατεθούν στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνεται και μία έκπτωση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η οποία αναμένεται να είναι της τάξεως του 20%, χωρίς να αποκλείεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να φτάσει και το 30%.

Παράλληλα, σε αυτές τις διατάξεις προβλέπεται και η καταβολή του φόρου σε έξι δόσεις, με την πρώτη να είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για την απαλλαγή του φόρου οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί.

newsit