Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Χώρος πολιτισμού τα παλιά δημοτικά σφαγεία

Τον ανακαινισμένο χώρο των παλιών δημοτικών σφαγείων της δημοτικής ενότητας Ζαγκλιβερίου παρέδωσε στον οικείο πολιτιστικό σύλλογο ο απερχόμενος δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.

Πρόκειται για ακόμη έναν πολιτιστικό χώρο που δημιουργήθηκε, για να εξυπηρετήσει τις πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων του δήμου.
Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για έναν χώρο εμπορικής χρήσης, που με πρωτοβουλία του δήμου μετατράπηκε σε χώρο πολιτισμού.
Στο έργο που παρήγαγε η δημοτική αρχή στον τομέα του πολιτισμού αναφέρθηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκαν και παραδόθηκαν στις τοπικές κοινωνίες πολλοί χώροι πολιτισμού, επιχορηγήθηκαν για πρώτη φορά οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, ενώ στηρίχθηκαν τα ήθη και τα έθιμα και των 47 χωριών του δήμου Λαγκαδά.
Στη σημασία της αξιοποίησης του χώρου αναφέρθηκε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας ότι πλέον ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου απέκτησε στέγη έπειτα από 32 χρόνια.
Τέλος, όπως, επισήμανε, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγκλιβερίου Γιώργος Κανακούδης, ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1982 και σήμερα διαθέτει πάνω από 500 μέλη, ενώ λειτουργεί τμήματα παραδοσιακών χωρών, χορωδίας και μπαλέτου.

"Μ"