Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας

EPA / RICH LAM
Το ανθρωπόμορφο ρομπότ που ονομάζεται Hitchbot κάθεται σε μία καρέκλα στο Inner Habour της Βικτώρια (Βρετανική Κολούμπια). Το ρομπότ ολοκλήρωσε, κάνοντας οτοστόπ, ένα ταξίδι 6.000 χιλιομέτρων από το Χάλιφαξ (Nova Scotia) έως τη Βικτώρια, απ’ όπου ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου. Το ρομπότ, που είναι φτιαγμένο από ψύκτη μπίρας, σωλήνες αφρού και λαστιχένια γάντια χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνει τους «φίλους» του στο Twitter, Instagram και Facebook για τις περιπέτειες του ταξιδιού του.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ,


Σε ενυδρείο μετέτρεψαν πυροσβεστικό όχημα στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων Κρήτης. Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στους πυροσβέστες Τοψαχαλίδη Ιωάννη, Μαρινάκη Σταύρο και στον αρχιπυροσβέστη, Μαλινδρέτο Δημήτριο. Το ενυδρείο βρίσκεται βρίσκεται στο χώρο ψυχαγωγίας του σταθμού ενώ όλοι οι υπάλληλοι του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού και της Διοίκησης Π.Υ. Χανίων συνέδραμαν οικονομικά στην προσπάθεια.


EPA / LARRY W. SMITH

Άνδρες της Αμερικανικής Εθνοφρουράς παρακολουθούν από έναν μικρό λόφο τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικά πυρά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Η Εθνοφρουρά πρόκειται να αποχωρήσει από το Φέργκιουσον, καθώς οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή τις τελευταίες 2 εβδομάδες αρχίζουν να μειώνονται. Έξι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν πιο ειρηνικές.


REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE


Μία βάρκα διακρίνεται στο βυθό της λίμνης Καθαραγκάμα, η οποία έχει πληγεί από την ξηρασία. Η εκτεταμένη ξηρασία «απειλεί» να αυξήσει σημαντικά τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της Σρι Λάνκα, και η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τους πληθωριστικούς κινδύνους που απορρέουν από τον καιρό, όπως δήλωσαν κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.


EPA / WOLFGANG KUMM


Μία νεογέννητη λεοπάρδαλη της Ιάβας παρουσιάζεται στο ζωολογικό κήπο Tierpark του Βερολίνου. Το ζώο που ήρθε στη ζωή στις 17 Ιουνίου, ζυγίζει ήδη 2.800 γραμμάρια. Ο άνθρωπος που τη φροντίζει της έχει δώσει το όνομα «Pelangi», που στα ινδονησιακά σημαίνει ουράνιο τόξο.


EPA / REMKO DE WAAL


Ένας συντηρητής έργων τέχνης ρυθμίζει τις θέσεις των πιάτων στην έκθεση «Δειπνίζοντας με τους Τσάρους» στο μουσείο Ερμιτάζ του Άμστερνταμ. Τα σερβίτσια από τη συλλογή του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης θα εκτεθούν σε ένα περιβάλλον που αποτυπώνει την ατμόσφαιρα των χορών και των δεξιώσεων των Τσάρων. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για τους επισκέπτες στις 6 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου.


REUTERS / TORU HANAI


Πενήντα ένα άτομα αγνοούνται από τις κατολισθήσεις που έπληξαν τη Χιροσίμα της δυτικής Ιαπωνίας, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων στις πληγείσες περιοχές. Οι περίπου 3.000 διασώστες, μεταξύ των οποίων είναι και 600 στρατιώτες, αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις έρευνες τους αργά την Πέμπτη, μετά από μια δυνατή νεροποντή όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.


REUTERS / OLIVIA HARRIS

Στην Κουάλα Λουμπούρ έφθασε σήμερα αεροσκάφος που μετέφερε τις είκοσι πρώτες σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 5.00 (ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο, όπου το «παρών» για την υποδοχή των σορών έδωσαν ο βασιλιάς της Μαλαισίας Αμπντούλ Χαλίμ Μουαντζάμ Σαχ, ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ και άλλοι αξιωματούχοι. Μετά την τελετή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα, όπου έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Μία κοπέλα κάνει βουτιά στην παραλία της Καραθώνας, στο Ναύπλιο.


REUTERS / ROMEO RANOCO


Μικρά παιδιά προσπαθούν να περισυλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά στον κόλπο της Μανίλα χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιες βάρκες από φελιζόλ. Στη συνέχεια, πωλούν τα υλικά αυτά σε παλιατζίδικα της Μανίλα για 10 πέσος (2 σεντ) το κιλό.


EPA / MOHAMED MESSARA

Μία γυναίκα περνά δίπλα από μία τοιχογραφία του Ισπανού καλλιτέχνη Btoy, ο οποίος συμμετέχει στο πρότζεκτ τέχνης του δρόμου «Djerbahood», στο χωριό Erriadh του νησιού Τζέρμπα στην Τυνησία. Το Djerbahood είναι ένα υπαίθριο μουσείο, στο οποίο περιλαμβάνονται έργα 150 περίπου καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.

"Ναυτεμπορική"