Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Παραδοσιακός γάμος στο Στίβος Θεσσαλονίκης. Εικόνες και βίντεο

Με τα  «δεσμά» του γάμου ενώθηκαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων  ο Σάββας Γιαννακίδης και η Σωτηρία Καμάρη, επισφραγίζοντας την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον. Το μυστήριο του γάμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Άγιου Γεωργίου στο Στίβος   Θεσσαλονίκης παρουσία δεκάδων φίλων και συγγενών των νεόνυμφων.
Μετά την τελετή του γάμου ακολούθησε το μυστήριο της βαπτίσεως του γιου του νέου ζευγαριού του μικρού Κωνσταντίνου.

 Το νέο ζευγάρι στεφάνωσε και βάφτισε τον μικρό Κωνσταντίνο η Ντάνη Μαρία

                                           

              Όλα θύμιζαν παράδοση


Από νωρίς το απόγευμα χθες φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στο σπίτι του γαμπρού και συμμετείχαν στο ντύσιμο του, όπως τα θέλει η παράδοση κάτω από τους ήχους παραδοσιακών οργάνων. Στην συνέχεια όλη οι συμμετέχοντας  δια μέσου των οδών του χωριού και την συνοδεία  παραδοσιακής μουσική  πορευτήκαν προς την εκκλησία του χωριού. 

                                         Τρικούβερτο γλέντι


Όλοι οι καλεσμένοι δεξιώθηκαν στο προαύλιο χώρο της οικίας του Σάββα Γιαννακίδη μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς και κάτω από τον έναστρο ουρανό. Με την είσοδο των νεόνυμφων  στον χώρο της δεξίωσης  δεκάδες βεγγαλικά   φώτισαν τον ουρανό δίνοντας το έναυσμα για το ξεκίνημα του μεγάλου γλεντιού. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

                          Η γραμμή 34 του ΟΑΣΘ ήταν …παρόν


Οι συνάδελφοι του γαμπρού που εργάζονται στον ΟΑΣΘ και ιδιαίτερα στην γραμμή 34 ανέβασαν το γλέντι στα ύψη με τις χορευτικές του φιγούρες  και τα πειράγματα στον  γαμπρό τον οποίο σήκωσαν στην κυριολεξία στο αέρα.

                          
                      Ευτυχείς οι γονείς ευτυχέστερος ο παππούς


Η βάπτιση του μικρού Κωνσταντίνου έδωσε  σε όλους χαρά αλλά ακόμη  μεγαλύτερη χαρά έδωσε στον παππού  κ. Κώστα Γιαννακίδη του οποίου το όνομα δόθηκε στον βαπτισθέντα εγγονό του.