Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δήλωση της βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου για την καθυστέρηση στην έναρξη του ΟΣΔΕ και τις επιπτώσεις στους νέους αγρότες

Με αφορμή την καθυστέρηση της έναρξης των φετινών καλλιεργητικών δηλώσεων και της εγγραφής στο σύστημα του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Έλεγχου), η οποία οφείλεται στην εταιρεία Γαία Επιχειρείν που ανέλαβε το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δηλώσεων στην επικράτεια με σκανδαλώδη τρόπο, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν, η βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου μέλος της ΕΕΚΕ Αγροτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μπήκαμε στο Μάιο και μόλις ξεκινούν οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, ενώ η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή τους λήγει στις 15 του μήνα. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν απαραίτητο όρο για να ενταχθούν οι νέοι αγρότες στο Μέτρο 1.1.2 και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο συγκεκριμένο μέτρο λήγει στις 16 Μάη. 

Το ΥΠΑΑΤ και ο υπουργός κ. Τσαυτάρης οφείλει να παρέμβει άμεσα ώστε να δοθεί εύλογη παράταση τόσο για την υποβολή των ενιαίων αιτήσεων εκμετάλλευσης, όσο και για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Μέτρο 1.1.2. Αν δεν το πράξει θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την μη ένταξη των νέων αγροτών που έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο εν λόγω μέτρο. 
Δεμένη στο μνημονιακό άρμα της καταστροφής η συγκυβέρνηση ευαγγελίζεται μια παραγωγική ανασυγκρότηση που είναι κενή περιεχομένου. Οι πολίτες, που βιώνουν τα αποτελέσματα της καταστροφής, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδιαίτερα στις ευρωεκλογές θα δώσουν το δικό τους δυναμικό παρόν και θα ανατρέψουν τα μέχρι χθες δεδομένα."


Το Γραφείο Τύπου