Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο σκότωσαν τον επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη

Βρέθηκαν και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αστυνομία το πιστόλι με το οποίο οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη τον 63χρονο επιχειρηματία από την πόλη, καθώς και τα χρήματα που του είχαν αρπάξει.

Ο ένας από τους ληστές, ομογενής από τη Γεωργία, ηλικίας 43 ετών, συνελήφθη λίγες ώρες μετά το φόνο, ενώ ο συνεργός του αναζητείται ακόμη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, περιγράφονται λεπτομερώς οι συνθήκες κατά από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα, που συγκλόνισε την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι μετά το φόνο έγινε αμέσως μεγάλη κινητοποίηση όλωςν των υπηρεσίων της αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα, στη Νέα Χιλή, της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.

«Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το δίκυκλο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, σε δύο διαφορετικά σημεία, ο χαρτοφύλακας του 63χρονου, πιστόλι κρότου – αερίου, δυο κουκούλες τύπου full face , σάκος καθώς και ρουχισμός, είδη τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο του εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) κάλυκες και δύο (2) φυσίγγια των 9 mm», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Aκόμη, στην ανακοίνωση περιγράφεται το πως συνελήφθη ο ένας εκ των ληστών: «Κατά την εξέλιξη των ερευνών, τις μεσημβρινές ώρες τις ίδιας ημέρας (28-4-2014), εντοπίσθηκε κρυμμένος σε θαμνώδη περιοχή της Νέας Χιλής, ο 43χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από τον 63χρονο (10.100 ευρώ)».

Ο 43χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διακεκριμένες κλοπές, αδίκημα για το οποίο είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και αποφυλακίσθηκε την 11-4-2014.

Ο συλληφθείς την 29-4-2014 οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή, όπου και οδηγήθηκε σήμερα.

"Εθνος"