Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Κάνε ένα παιδί να γελάσει

Χαμόγελα, πολλή αγάπη, παιχνίδια και παραμύθια στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, που νοσηλεύονται σε κλινικές της Θεσσαλονίκης, θα μοιράσουν απλόχερα οι εθελοντές της ομάδας “Ας μη μείνουμε στα λόγια”.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Η δραστηριότητα “Κάνε ένα παιδί να γελάσει… παίζοντας” θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου γονείς και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν δώρα για τα παιδιά που νοσηλεύονται και παράλληλα να διασκεδάσουν στον… υπαίθριο παιδότοπο που θα στηθεί για αυτόν το σκοπό.
Οι 40 και πλέον εθελοντές της ομάδας “Ας μη μείνουμε στα λόγια”, οι οποίοι δραστηριοποιούνται διαδικτυακά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία μέσα από σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις που αναπτύσσονται από παιδιά για τα παιδιά που δίνουν μάχη να κερδίσουν τη ζωή. Η δράση “Κάνε ένα παιδί να γελάσει… παίζοντας” είναι μια από τις τέσσερις που διοργανώνει κάθε χρόνο η ομάδα, η οποία εφέτος επέλεξε την πόλη της Θεσσαλονίκης για να συγκεντρώσει δώρα και παραμύθια για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε διάφορες κλινικές της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων.
Η συλλογή των παιχνιδιών θα γίνει στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας το Σάββατο 26 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, όπου όλες αυτές τις ώρες οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το χώρο με τα παιδιά τους, προκειμένου να παίξουν και να διασκεδάσουν. Οι εθελοντές της ομάδας θα στήσουν έναν… υπαίθριο παιδότοπο, όπου θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, καθώς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με κλόουν, διαδραστικά παιχνίδια, να χορέψουν, να μαγειρέψουν, να δουν από κοντά μια εντυπωσιακή έκθεση εντόμων, να πάρουν μαθήματα πρώτων βοηθειών και να ενημερωθούν για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Εκτός από την εκδήλωση του Σαββάτου, η ομάδα “Ας μη μείνουμε στα λόγια”, τις δράσεις της οποίας στηρίζει έμπρακτα και η “Αρωγή Θεσσαλονίκης”, που βοηθά άπορες οικογένειες της πόλης, έχουν μεριμνήσει ώστε οι γονείς που δεν θα μπορούν να παραστούν, να στείλουν τα δώρα τους και μέσω ταχυδρομείου.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα παιχνίδια να είναι καινούργια και όχι χρησιμοποιημένα, τα οποία μπορούν να σταλούν ταχυδρομικώς με την ένδειξη “Κάνε ένα παιδί να γελάσει”, υπόψη Κωνσταντίας Παρασκευαΐδου, Post Restante 55510, Θεσσαλονίκη.
Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδώσουν τα δώρα (παιχνίδια και παραμύθια) τις εργάσιμες ημέρες, από τις 16.00 έως 22.00 στο “Fix in art” στην οδό 26ης Οκτωβρίου 15, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, μπορούν να τα παραδώσουν στον παιδότοπο “Παραμύθι”, που βρίσκεται στη οδό Αραπίτσης και Ναούσης 9, στη Σταυρούπολη (τηλ. 2310 744580) με την ένδειξη “Πακέτο για την ομάδα ‘Ας μη μείνουμε στα λόγια’”.

Μέσω facebook: Τέσσερις εκδηλώσεις το χρόνο από 40 εθελοντές
Η ομάδα “Ας μη μείνουμε στα λόγια” δραστηριοποιείται μέσω του facebook και αποτελείται από 40 ενεργούς εθελοντές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, και περίπου 4.000 μέλη. Κάθε χρόνο οργανώνει τέσσερις τακτικές εκδηλώσεις, το Πάσχα, το καλοκαίρι τον Ιούνιο με βιβλία και παραμύθια, το Σεπτέμβριο με είδη ζωγραφικής και τα Χριστούγεννα με παιχνίδια. “Η δράση μας είναι εθελοντική και στοχεύει να δίνει χαρά και χαμόγελα στα παιδιά που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη” τονίζει το μέλος της ομάδας Βασιλική Αλεβίζου. Την διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη στηρίζει και η ομάδα “Αρωγή” και σύμφωνα με την εκπρόσωπό της Κατερίνα Τσαμπά την πρωτοβουλία για τη συλλογή παιχνιδιών ήδη έχουν αγκαλιάσει πολλοί Θεσσαλονικείς. “Έχουμε συγκεντρώσει παιχνίδια και φιλοδοξούμε ότι οι πολίτες θα δείξουν και έμπρακτα την αγάπη τους στην εκδήλωση του Σαββάτου”.