Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Το πλεόνασμα πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που κάνουμε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων

«Η σημερινή ανακοίνωση του πλεονάσματος πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων. Απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έρχεται μετά από την σημερινή επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2013, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για να ξεκινήσει η συζήτηση για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, η οποία και θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2014, όπως ανέφερε η Κομισιόν.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε:

«Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στα πόδια της, και ατενίζουμε το μέλλον πια, με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«Όλα τα άλλα, όπως ξέρετε, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει» απάντησε, ερωτηθείς αν ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία» συμπλήρωσε σχετικά.

Σε άλλη ερώτηση ποια θα είναι η ελληνική πρόταση απάντησε: «Θα δούμε».

Ethnos.gr