Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΡΟΣΤΟΒ. Ρωσικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διεξήγαγαν σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια στη νοτιοανατολική περιοχή Ροστόβ, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υλικό που κατέγραψαν εικονολήπτες της τηλεοπτικής υπηρεσίας του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, απεικονίζει φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων -τζιπ, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, αυτοκινούμενων πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών και αυτοκινούμενων πυραύλων εδάφους-αέρος- να κινούνται σε σχηματισμούς σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Κίνδυνος απόσχισης των ανατολικών επαρχιών»
Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απόσχισης των ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας.

«Ο κίνδυνος να αποσχιστούν οι ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας είναι πραγματικός. Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ τις επόμενες πράξεις του ουκρανικού δράματος», είπε ο Τουσκ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πιθανόν να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ευρώπης.

"Εθνος"