Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Έγινε καπνός ο διαχειριστής!

Φέσια σε περισσότερους από χίλιους ενοίκους πολυκατοικιών άφησε ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών στην ανατολική Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξαφανίστηκε και αναζητείται από τα θύματά του.
Στα θύματά του περιλαμβάνεται και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας, στον οποίο οφείλονται άνω των 50.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει πρόσφατα την εταιρεία και δεν είχε περάσει το (προβλεπόμενο από το νόμο) εξάμηνο από τη μεταβίβαση του πελατολογίου, ώστε να εγγραφεί στο όνομά του. Έτσι, υπεύθυνος ακόμη παραμένει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος καλείται να “πληρώσει τα σπασμένα”.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε όταν ένοικος πολυκατοικίας στην Καλαμαριά έγινε δέκτης παραπόνων από τον συντηρητή του ασανσέρ, που προσπαθούσε να πληρωθεί και δεν τα κατάφερνε. Ο κ. Αργύρης (ένοικος), όπως περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι “στραβό” συμβαίνει και έψαχνε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κοινοχρήστων, για να του ζητήσει εξηγήσεις, εις μάτην όμως. Έτσι κατάλαβε ότι “έγινε καπνός”, προφανώς υπεξαιρώντας όλα τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει από τους ένοικους για την πληρωμή λογαριασμών σε δημόσιους οργανισμούς ή άλλες οφειλές. Η εξαφάνιση του διαχειριστή έγινε γνωστή στις πολυκατοικίες που συνεργαζόταν μαζί του και κάποιοι ένοικοι αρνούνταν να πιστέψουν αυτό που τους είχε συμβεί.
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας αποκάλυψε ότι βρέθηκε ξαφνικά με χρέη άνω των 50.000 και μια σειρά εκκρεμότητες που πρέπει να επιλύσει, επειδή δεν πρόλαβε να γίνει η μεταβίβαση της επιχείρησης. Ο ίδιος ανέφερε πως η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γραφείου ήταν μια επιχειρηματική κίνηση και πως παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να εντοπίσει τον φερόμενο δράστη, μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. “Έχω ξεκινήσει νομικές διαδικασίες και ήδη έχουμε εντοπίσει ότι ο κύριος αυτός χρωστά πάνω από 43.000 μόνο στο ΤΕΒΕ” σημειώνει.
Οι περισσότεροι από τους 1.000 ενοίκους πολυκατοικιών που εξαπατήθηκαν προχωρούν (ανά οικοδομή) σε διακανονισμούς με διάφορες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ, αφού διευθετηθούν τα τρέχοντα ζητήματα, θα πρέπει να μαζέψουν εκ νέου αποθεματικό για έκτακτες δαπάνες. Προβλήματα έχουν προκύψει και με κάποια άλλα γραφεία κοινοχρήστων -εντός και εκτός νομού Θεσσαλονίκης- και γι’ αυτόν το λόγο οι ειδικοί του χώρου συνιστούν προσοχή. Οι ένοικοι πρέπει να επιλέγουν αξιόπιστες εταιρείες, αφού πρώτα βεβαιωθούν για την φερεγγυότητά τους και να λαμβάνουν εγγυήσεις για το αποθεματικό των πολυκατοικιών που εμπιστεύονται προς διαχείριση.

"Μ"