Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τρεις άδειες αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μ. Μακρή στο πλαίσιο εφαρμοσμένου προγράμματος κουνουποκτονίας.
Επιπλέον, στις 7 Απριλίου 2014 υπέγραψε άδεια αεροψεκασμού για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Νήσων της περιφέρειας Αττικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, προωθεί σύγχρονα προγράμματα κουνουποκτονίας, που βασίζονται σε αεροψεκασμούς για προνυμφοκτονία, με πρωταρχικό μέλημα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών παραθεριστικών προορισμών κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο στη χώρα.
Το εγχείρημα βασίζεται σε πρακτικές και προγράμματα που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και έχουν μία σημαντική αναφορά σε οργανωμένες ανάλογες δράσεις, που πραγματοποιούνται σε άλλες μεσογειακές χώρες της Ε.Ε.
Ειδικότερα, οι αεροψεκασμοί με προνυμφοκτόνα σκευάσματα αφορούν περιοχές δυσπρόσιτες με ειδικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, και διεξάγονται υπό προϋποθέσεις και έπειτα από ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών.

"M"