Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΥΟΣΜΟΣ Διευρύνεται η λειτουργία του κέντρου υγείας αστικού τύπου

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και νέες ιατρικές ειδικότητες λειτουργεί το κέντρο υγείας αστικού τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μετά την εφαρμογή του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38/Α/17.2.14).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, οι πολίτες των συνοικιών της δυτικής Θεσσαλονίκης μπορούν να εξυπηρετούνται από 4 γενικούς γιατρούς, 2 παιδίατρους, παθολόγο, πνευμονολόγο, νευρολόγο, 2 οδοντιάτρους, έναν παιδοοδοντίατρο και μικροβιολόγο.
Από τις δύο μετά το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ, καθημερινά, μπορούν να εξυπηρετηθούν από 2 γενικούς γιατρούς, παιδίατρο, δύο οδοντιάτρους, μικροβιολόγο και χειρουργό.
Για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ έχουν ορισθεί για ελεγκτικό έργο τρεις ειδικοί ιατροί, εκ των οποίων οι δύο σε πρωινό ωράριο και ένας το απόγευμα.
Σάββατο και Κυριακή το κέντρο υγείας Ευόσμου δεν είναι ανοικτό. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310 387771 - 4.
Στο μεταξύ, για “κουτσή” εφημερία από το κέντρο υγείας αστικού τύπου Ευόσμου και του καταργημένου Δερματολογικού νοσοκομείου κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως καταγγέλλει, “χωρίς προετοιμασία αλλά με εργασίες… 48ώρου που ακολούθησαν, ο υπουργός Υγείας έθεσε σε εφημερία το καταργημένο Δερματολογικό νοσοκομείο και το κέντρο υγείας αστικού τύπου Ευόσμου. Εφημερίες που εκτελέστηκαν βασιζόμενες για ακόμη μία φορά στον πατριωτισμό των λιγοστών εναπομεινάντων υπαλλήλων, χωρίς τη διασφάλιση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας. Τα προβλήματα που ανέκυψαν στην εφημερία του ‘Παπαγεωργίου’ μπήκαν κάτω από το… χαλί του ‘Ιπποκράτειου’, του ‘Γ. Γεννηματάς’ και αντίστροφα”.
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι “λιγοστό προσωπικό ενός πρώην ειδικού νοσοκομείου και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα για σοβαρούς λόγους, υποδέχτηκαν 70 περιστατικά χωρίς να έχουν καμία εμπειρία από ΤΕΠ. Με ασθενοφόρο όχι σε αναμονή εντός των μονάδων αλλά με κλήση για το αν μεταφέρει εισαγόμενους ασθενείς στο ‘Ιπποκράτειο’”.

"Μ"