Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ενας νεκρός-17 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους σε ένα κτίριο που κατέρρευσε στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία υπάρχουν μέχρι στιγμής ένας νεκρός και 17 τραυματίες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και στον ουρανό υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού.
Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης, αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής 11 άτομα.
Το περιστατικό συνέβη στην 116 Street και την Park Avenue, την Τετάρτη το πρωί. Οι κάτοικοι του ανατολικού Χάρλεμ ανέφεραν πως άκουσαν μια έκρηξη στην πενταόροφη πολυκατοικία προτού καταρρεύσει, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Όλες οι υπηρεσίες των τρένων μέσα και έξω από τον τερματικό σταθμό Grand Central έχουν σταματήσει ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, ανέβασε το περιστατικό στο υψηλότερο επίπεδο απειλής. Ανακοίνωσε επίσης πως έχει αποστείλει 168 μέλη από όλους τους κοντινούς σταθμούς, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 11 άτομα υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ενώ ένα κοντινό νοσοκομείο δήλωσε πως έχει λάβει έναν ασθενή με βαριά τραύματα.

Η τοπική υπηρεσία έχει κληθεί για να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μετά την έκρηξη, η οποία κατάστρεψε παράθυρα στην περιοχή, σύμφωνα με το δίκτυο WABC.
«Έγινε μια έκρηξη και το κτίριο κατέρρευσε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ένας μάρτυρας δήλωσε την New York Daily News πως μύριζε αέριο «εδώ και εβδομάδες» πριν την έκρηξη.
«Είδαμε ανθρώπους να πέφτουν έξω από το παράθυρο… Είναι οι γείτονές μου» δήλωσε ο Rivera Ashley.
Ένας άλλος μάρτυρας που εργάζεται κοντά στην περιοχή δήλωσε στην εφημερίδα πως άκουσε δύο δυνατές εκρήξεις που τράνταξαν το κατάστημά του.
«Ήταν πολύ δυνατό. Τραντάχτηκε όλο το τετράγωνο» δήλωσε ο Mitch Abreu. «Ένα παράθυρο έσπασε από ένα γειτονικό μαγαζί εξαιτίας της έκρηξης» πρόσθεσε.
«Μας θύμισε τους δίδυμους πύργους για άλλη μία φορά. Οι άνθρωποι ήταν καλυμμένοι από σκόνη και έκλειναν με τα χέρια τους το στόμα τους».

Ethnos.gr