Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ξεφάντωμα στο Καρναβάλι του Σταυρού

Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 ο Σταυρός υποδέχεται χιλιάδες
καρναβαλιστές και επισκέπτες σε ένα παραδοσιακό γλέντι


Με τη μεγάλη παρέλαση στο Καρναβάλι του Σταυρού, κορυφώνονται στις 18.00 το απόγευμα την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Βόλβης.
Στους κεντρικούς δρόμους του Σταυρού, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από χίλιοι καρναβαλιστές θα  παρελάσουν πεζοί ή συνοδεύοντας καρναβαλικά άρματα σε οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένα, παρουσία χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι παραδοσιακά δίνουν το παρών.

Η εκδήλωση που έχει την οργανωτική αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τον εθελοντισμό, καθώς συμμετέχουν ενεργά πολίτες, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς από όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης, οι οποίοι με το αστείρευτο κέφι και την ευρηματικότητα τους σε συνδυασμό με τη φιλοξενία των κατοίκων του Σταυρού, εγγυώνται μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες. Μετά το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης, πρόκειται μάλιστα να βραβευθεί το καλύτερο και πιο ευφάνταστο θεματικό γκρουπ καρναβαλιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αποκριάτικες εκδηλώσεις πρόκειται να γίνουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Βόλβης.
Την «Καθαρά Δευτέρα» σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν χαρταετό και να απολαύσουν την παραδοσιακή φασολάδα και τα υπόλοιπα σαρακοστιανά εδέσματα, σε ποικιλόμορφες τοπικές εκδηλώσεις