Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία. Συμφώνησε για ανακωχή ο Γιανούκοβιτς

Σε συμφωνία για ανακωχή με την αντιπολίτευση προχώρησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς ύστερα από τις αιματηρές συγκρύσεις της τελευταίας εβδομάδας που στοίχισαν ήδη τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας αναφέρει ότι οι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν «διαπραγματεύσεις» με στόχο να τερματισθεί η αιματοχυσία των τελευταίων δύο ημερών. Προστίθεται επίσης ότι έχει συμφωνηθεί να επιχειρηθεί μια σταθεροποίηση της κατάστασης στο κράτος, χάριν της κοινωνικής ειρήνης.

Επειτα από μία συνάντηση με τους τρεις αρχηγούς της αντιπολίτευσης, "οι συμμετέχοντες ανακοίνωσαν την εκεχειρία και την επανέναρξη συνομιλιών προκειμένου να μπει ένα τέλος στο λουτρό αίματος και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα" ανέφερε συγκεκριμενα η προεδρία στην ανακοίνωσή της αυτή.

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, ενώ αύριο Πέμπτη έχει κηρυχθεί εθνκό πένθος για τα θύματα των συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Ethnos.gr