Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / KIM HONG-JI
Μια γυναίκα ψαρεύει μέσα από μια τρύπα σε παγωμένο ποτάμι στην πόλη Χουατσεόν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα.


EPA / JEON HEON-KYUN


Επισκέπτες παρατηρούν φωτεινή εγκατάσταση κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ πάγου του Hwacheon Sancheoneo στη Νότια Κορέα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου.


EPA / LYNN BO BO

Δύο νέοι παίζουν μαξιλαροπόλεμο πάνω σε μια δοκό από μπαμπού, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την ημέρα Ανεξαρτησίας της Μιανμάρ, στην πόλη Γιανγκόν. Η Μιανμάρ, η οποία παλαιότερα ονομαζόταν Βιρμανία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Βρετανία στις 4 Ιανουαρίου του 1948.


EPA / ALEXEY NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντρ Λουκασένκο (αριστερά) συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα εναντίον αστέρων του χόκεϊ στο παγοδρόμιο «Μπολσόι» στο Σότσι. Η ομάδα των δύο προέδρων επικράτησε των αντιπάλων της με σκορ 12 - 3.


EPA / SAMUEL HANRYON/MSF / HANDOUT


Μια γυναίκα κρατά στην αγκαλιά τα δύο άρρωστα παιδιά καθώς περιμένει τη σειρά της σε κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπαγκουί. Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των ανθρώπων που αναζήτησαν καταφύγιο στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο διπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 100.000. Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Γάλλων στρατιωτών που επενέβησαν τον Δεκέμβριο για να σταματήσουν την αιματοχυσία μεταξύ μουσουλμάνων ανταρτών και χριστιανών πολιτοφυλάκων.


EPA / JEROME FAVRE


Μια γυναίκα φωτογραφίζεται με φόντο τον γκρίζο ουρανό που καλύπτει το λιμάνι Βικτόρια του Χονγκ Κονγκ. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης ξεπέρασαν το κανονικό όριο. Από χθες καταγράφονται υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων και διοξειδίου του αζώτου, δημιουργώντας συνθήκες αυξημένου κινδύνου για την υγεία.


REUTERS / STRINGER


Αστυνομικός κυνηγά βουδιστή μοναχό κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Πνομ Πενχ. Στην απαγόρευση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης προχώρησαν οι αρχές της Καμπότζης. Αστυνομικοί εισέβαλαν στο Πάρκο Ελευθερίας στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ και διέλυσαν καταυλισμό εκατοντάδων διαδηλωτών. Την Παρασκευή, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί όταν στρατονόμοι άνοιξαν πυρ εναντίον εξαγριωμένων εργαζομένων στον τομέα της υφαντουργίας.


REUTERS / KIM KYUNG-HOON


Επισκέπτες περιηγούνται ανάμεσα σε γλυπτά από χιόνι και πάγο κατά τη διάρκεια πρόβας του φωτισμού ενόψει των εγκαινίων του φεστιβάλ πάγου και χιονιού στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας, την Κυριακή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, περίπου 10.000 άτομα απασχολήθηκαν προκειμένου να δώσουν σχήμα σε 180.000 τετραγωνικά μέτρα πάγου και 150.000 τετραγωνικά μέτρα χιονιού.


REUTERS / ANDREAS MANOLIS


Στιγμιότυπο από την υποδοχή της κινεζικής φρεγάτας «Yancheng», η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση απομάκρυνσης των χημικών όπλων από τη Συρία, στο λιμάνι της Λεμεσού, το πρωί του Σαββάτου. Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει τα Ηνωμένα Έθνη ότι στηρίζει αυτή την επιχείρηση και θα προσφέρει όλες τις διευκολύνσεις στις χώρες που συμμετέχουν. Ανέφερε ακόμα ότι προετοιμάζεται η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Κίνα, η οποία θα υπογραφεί στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.


REUTERS / LUKE MACGREGOR


Η ακροβάτις Τζούλι Κάμερον χορεύει στον αέρα κατά τη διάρκεια της παράστασης «Quidam» του Cirque du Soleil στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου.


EPA / PEDRO PUENTE HOYOS


Κύματα χτυπούν την ακτή Καμέλο στο Σανταντέρ της βόρειας Ισπανίας. Η αυτόνομη περιοχή της Κανταβρίας βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. 


REUTERS / LAURENT DUBRULE


Χειμερινός κολυμβητής έχει ντυθεί ως Σούπερμαν, καθώς συμμετέχει στην πρώτη βουτιά του χρόνου στη Βόρεια Θάλασσα, στην πόλη Οστέντε του Βελγίου. Περίπου χίλιοι άνθρωποι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο κάθε νέας χρονιάς. 


REUTERS / MICHAELA REHLE


Τα φώτα του «χωριού των ιγκλού» στο όρος Νέμπελχορν κοντά στην πόλη Όμπερστοφ της Γερμανίας, άναψαν. Το «χωριό» αποτελείται από 11 ιγκλού, μεταξύ των οποίων ένα που λειτουργεί ως μπαρ και ένα που λειτουργεί ως εστιατόριο. Υπάρχει επίσης υπαίθριο τζακούζι, το νερό του οποίου έχει θερμοκρασία 41 βαθμών Κελσίου. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν τους χειμερινούς μήνες και η διαμονή για μια ημέρα κοστίζει 114 ευρώ. 


ICON / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ


Ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από... πέρυσι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά το νέο έτος επιβληθείς της Καλλονής με το ευρύ 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα του β΄ γύρου και στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.


REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE


Ένας άντρας κάνει την πρωινή του γυμναστική σε παγκάκι στην οικονομική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο.


REUTERS / MAL Langsdon


Ο υπερχειλισμένος ποταμός Λάιτα στο κέντρο του Κιμπερλέ στη Βρετάνη. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την δυτική Γαλλία. 


REUTERS / SAMSUL SAID


Νεαρή καλλιτέχνις περιμένει στα παρασκήνια την έναρξη υπαίθριας παράστασης κινέζικης όπερας στην Κουάλα Λουμπούρ στο πλαίσιο των εορτασμών ενόψει του Έτους του Αλόγου, το οποίο σύμφωνα με τον ζωδιακό κύκλο των Κινέζων, πρόκειται να αρχίσει στις 31 Ιανουαρίου. 


EPA / SAM YEH / POOL

Το μικρό πάντα με το όνομα Γουάν Ζάι (Η Μπάλα) παίζει στον ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι. Το πάντα γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 2013 και πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στους επισκέπτες του κήπου τη Δευτέρα.

"Ναυτεμπορική"