Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Καραμολέγκος: «Μόνο πώς θα επιβιώσω, μόνο αυτό σκεφτόμουν!»

Την περιπέτεια που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τους έπεισε να τον απελευθερώσουν περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος. Ο κ. Καραμολέγκος έδωσε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του στο Κορωπί θέλοντας να μιλήσει για όσα έζησε τις τελευταίες ημέρες. Ηταν εμφανώς ταραγμένος και περιέγραψε τον Γολγοθά του με τρεμάμενη φωνή και ευδιάκριτη φόρτιση σε κάθε του κουβέντα.
Ο κ. Καραμολέγκος δήλωσε: «Είναι μία νέα μέρα. Ηθελα να σας συναντήσω να σας πω, να δείτε ότι είμαι καλά. Η θέση μου είναι λίγο δύσκολη. Κανένας δεν ήθελε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, εγώ επέμενα για να σας ευχαριστήσω που χειριστήκατε το θέμα με λεπτότητα. Οι απαγωγείς μου δεν είχαν καμία σχέση με τη δουλειά τη δική μας».
Και συνέχισε: «Με έσωσε η πίστη μου, ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις, αν δεν έχεις πίστη δεν μπορείς να το επιτύχεις. Πώς θα επιβιώσω σκεφτόμουν μόνο, πώς θα επιβιώσω.Η δύναμη ψυχής βοήθησε πολύ. Με σεβασμό μου φέρθηκαν, αλλά μην ξεχνατε ήταν απαγωγείς. Η οικογένεια, η γυναίκα, μου ο γιος μου, η μάνα μου, έχουν περάσει το δικό τους Γολγοθά. Δεν μπορώ να απαντήσω πώς τον έπεισα να με απελευθερώσει, η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Θε προσέξω λίγο περισσότερο τον εαυτό μου και τους δικούς μου γιατί ήμουν πολύ χύμα. Φοβήθηκα πολύ, ο καθε άνθρωπος θα φοβόταν. Δεν έχω κοιμηθεί 4 μέρες αλλά αισθάνομαι καλά».
Πάντως παρά την περιπέτειά του δεν έχασε το χιούμορ του. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Και θέλω να σας πω ότι είμαι 55 και όχι 60 όπως λέγατε στα ρεπορτάζ!».

Οι έρευνες της αστυνομίας

Οσον αφορά τις αστυνομικές έρευνες, μπορεί ο 37χρονος Μολδαβός να υποστήριξε στην προανακριτική του κατάθεση πως αυτός είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής του επιχειρηματία Εμμανουήλ Καραμολέγκου, όμως οι αστυνομικοί δεν πείθονται από τα λεγόμενα του. Έτσι αναζητούν έναν Αλβανό που ήταν το δεύτερο άτομο μέσα στο κλεμμένο ταξί, μία γυναίκα που είχε περιφερειακό ρόλο στην ιστορία και τον εγκέφαλο που πιθανολογείται ότι είναι ελληνικής καταγωγής.
Όλο το σκηνικό θυμίζει στους αστυνομικούς ερασιτεχνική δουλειά που όμως μπορεί να είχε ολέθρια αποτελέσματα, καθώς οι δράστες αυτοσχεδίασαν και σε πολλές περιπτώσεις έχαναν την ψυχραιμία τους...
Οι δράστες, αντέγραψαν το σκηνικό από την απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στη Βούλα και με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς προσπάθησαν να αποσπάσουν 2.000.000 ευρώ ως λύτρα από την οικογένεια του αρτοβιομηχάνου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην αγροικία της Κερατέας (ιδιοκτησίας αλλοδαπού, ο οποίος απουσίαζε από την Ελλάδα και δεν έχει σχέση με την υπόθεση) βρέθηκαν πολλά αποτυπώματα που δείχνουν διαφορετικά πρόσωπα όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Ο 55χρονος επιχειρηματίας φορούσε συνεχώς κουκούλα όπως και ο 37χρονος Μολδαβός ενώ μόνο ένα πρόσωπο κατάφερε να δει χωρίς να είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του το οποίο όμως δεν κατάφερε να προσδιορίσει. Τις διαπραγματεύσεις τις έκανε ο ίδιος ο κ. Καραμολέγκος με τον υπεύθυνο του λογιστηρίου και την ώρα που κατάφερε να πείσει τον ένα δράστη να παραδοθεί τα λύτρα είχαν φθάσει στις 500.000 ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας τα συστήματα παρακολούθησης της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν από νωρίς το πρωί τα σημεία όπου κινούνταν οι απαγωγείς καθώς χρησιμοποιούσαν συνεχώς το κινητό τους τηλέφωνο και πραγματοποιούσαν επαναλαμβανόμενες κλήσεις στην οικογένεια για να διαπραγματευτούν τα λύτρα. Έτσι, οι αστυνομικοί είχαν στην οθόνη του υπολογιστή τους το στίγμα και το δρομολόγιο των δραστών και έστηναν μπλόκα για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.
Βέβαια, κομβικό σημείο στην έκβαση της υπόθεσης ήταν ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την ιστορία ο απαχθείς ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία κατάφερε να πείσει τον έναν από τους απαγωγείς να τον ελευθερώσει και να παραδοθεί στις αρχές. Το σίγουρο είναι ότι παρακολουθούσαν μέρες το δρομολόγιο του επιχειρηματία.
Τα κλεμμένα οχήματα και τα δυο καρτοτηλέφωνα Εκείνο που προσπαθούν πλέον να συνθέσουν οι αστυνομικοί είναι το προφίλ της συμμορίας των απαγωγέων. Δηλαδή πόσα άτομα την αποτελούσαν, ποιος ήταν ο αρχηγός και αν εμπλέκονται σε άλλες παράνομες πράξεις. Οι δύο Μολδαβοί που συνελήφθησαν, δεν ήταν οι άνθρωποι που έστησαν το μεγάλο κόλπο. Το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος που έκανε κουμάντο να είναι ελληνικής καταγωγής και να ήταν αυτός που έδωσε την εντολή. Υπολογίζουν ότι την ομάδα αποτελούσαν πέντε άτομα και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας για την ανεύρεση των υπολοίπων μελών.
Τα δύο τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για τις διαπραγματεύσεις ήταν καρτοκινητά και ενεργοποιήθηκαν πριν την απαγωγή και φέρεται να έχουν δηλωθεί σε άτομα πακιστανικής υπηκοότητας. Το ταξί μάρκας Octavia, είχε κλαπεί πριν ένα μήνα και είχε δηλωθεί η κλοπή ενώ η μοτοσικλέτα ήταν και αυτή κλεμμένη απο την περιοχή των βορείων προαστίων.

"Πρώτο Θέμα"