Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβόλησαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από τους πυροβολισμούς που έριξαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα στον περίβολο της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Οι έρευνες είναι έως αυτή την ώρα σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το διπλωμάτη. Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν με αυτόματο όπλο, στις 3.30, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, η οποία αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη από τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής, που ερευνούν για τυχόν στοιχεία, τα οποία, ενδεχομένως, να τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Τα άτομα που έριξαν τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με τη μαρτυρία του σκοπού, ήταν τέσσερα και προσέγγισαν την οικία του Γερμανού πρέσβη ξαφνικά. Αυτός δεν πρόλαβε ν΄ αντιδράσει και οι δράστες πυροβόλησαν αρκετές φορές, ενώ τέσσερις από τις σφαίρες χτύπησαν στην καγκελόπορτα.

Μετά τους πυροβολισμούς οι άγνωστοι, οι οποίοι δεν αποκλείεται να ήταν περισσότεροι από τέσσερις, διέφυγαν από τη διασταύρωση των οδών Χίου και Αποστολοπούλου.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση και ισχυρές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων.

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Στις 16 Μαΐου 1999, το ίδιο κτίριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με ρουκέτα από τη «17 Νοέμβρη», όταν τότε πρέσβης ήταν ο Καρλ Χάινς Κούνα. Η ρουκέτα είχε καρφωθεί στη στέγη του σπιτιού.

Ethnos.gr