Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Χανιά: Διέγραψαν από άνεργη όλο της το χρέος

Το Ειρηνοδικείο Χανίων έλαβε μια απόφαση-σταθμό υπέρ υπερχρεωμένης δανειολήπτριας, άγαμης, νεαρής μητέρας τριών παιδιών, που από το 2009 ζει στη δίνη της ανεργίαςμ καθώς όρισε μηδενική καταβολή και οριστική διαγραφή χρέους ύψους 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα,στην απόφαση γίνεται λόγος για "πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών", καθώς πρόκειται για νεαρή άγαμη μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά, με χρονια ανεργία, από το 2009, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο ενώ μοναδικό της εισόδημα, είναι το επίδομα κοινωνικής πρόνοιας των 264 ευρώ που λαμβάνει ανά δίμηνο από το Δήμο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα φιλοξενείται στο σπίτι των ηλικιωμένων γονιών της, ενώ για την κάλυψη των βιοτικών της αναγκών, τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της, έχει καταφύγει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η απόφαση αυτή θεωρείται ολοφάνερη δικαίωση, αφού η υπόθεση της δανειολήπτριας είχε κριθεί σε πρώτο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε επανεξέταση, ενώ αυτή τη φορά, το δεύτερο δικαστήριο, αποφάσισε "μηδενικές καταβολές". Να σημειωθεί πως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης συνέδραμε τη δανειολήπτρια εξωδικαστικά, αλλά και δικαστικά και δύο φορές, με τη συνεργαζόμενη με αυτή δικηγόρο των Χανίων.

protothema.gr