Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πόσο καλά γνωρίζετε τη Βουδαπέστη;

Η Βουδαπέστη συγκαταλέγεται στην λίστα με αυτές τις πόλεις που αφού την επισκεφθείς θα προσπαθήσεις να γυρίσεις σε αυτήν με την πρώτη ευκαιρία, ιδιαίτερα όταν βρεις τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στο travelplan.gr
Καταρχήν ένα από τα βασικά ερωτήματα που μπορεί να σας απασχολήσει είναι το ποια είναι η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στην Βουδαπέστη. Αν και σίγουρα η πόλη μεταλλάσσεται και παραμένει πανέμορφη καθολή την διάρκεια του χρόνο το φθινόπωρο ίσως αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Μοναδικά φθινοπωρινά χρώματα και μια δροσερή αίσθηση από τον Δούναβη έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά το σκηνικό. 

Από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα σας είναι η επίσκεψη στον λόφο Gillert. Ο λόφος πήρε το όνομα του από τον Αρχιεπίσκοπο Gillert Sagredo και έχει υψόμετρο 140 μέτρα. Από την κορυφή του μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα προς την πόλη!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Βουδαπέστη είναι το Μουσείο Memento, ένα πάρκο – μουσείο αφιερωμένο στην κουμμουνιστική περίοδο της Ουγγαρίας με εκθέματα – απομεινάρια των ημερών εκείνων. 


Για τις βραδινές σας μετακινήσεις στην Ουγγρική πρωτεύουσα είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι γραμμές του τραμ 4 και 6 λειτουργούν καθόλη την διάρκεια της νύχτας. Το τι θα επισκεφθείτε στην βόλτα σας δεν έχει σημασία, σημασία έχει να έχετε θέα τον Δούναβη! 

Γενικά να ξέρετε ότι η Βουδαπέστη είναι μια πόλη που ξέρει να τιμά το παρελθόν της και είναι γεμάτη μνημεία που θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και θα αποτελέσουν το ιδανικό φόντο για τις φωτογραφίες σας. 

Η υπαίθρια αγορά του Πάρκου στην περιοχή Petofi Csarnok αξίζει την επίσκεψή σας, ενώ αν θέλετε περισσότερο ηρεμία, αναζητήστε την στο κοιμητήριο Kerepesi με τα υπέροχα γλυπτά. 

Η Βουδαπέστη μπορεί να περηφανεύεται για την αρχιτεκτονική της και το κτίριο που στεγάζεται το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό Art Nouveau δείγμα της. 


Αν και το Κάστρο του Λόφου ή Varhegy είναι αρκετά δημοφιλές ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως κάτω από το κάστρο υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο από κατακόμβες. 

Αν αναζητάτε μια κοντινή βόλτα έκτος τα όρια της ουγγρικής πρωτεύουσας αξίζει να διοργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή στο γραφικό χωριό Szentendre.

Μια βόλτα στο Νησί της Μαργαρίτας συνιστάται ανεπιφύλακτα για κάθε επισκέπτη της Βουδαπέστης, ωστόσο αν έχετε και παιδιά μαζί θα εκτιμήσουν δεόντως το εντυπωσιακό καταπράσινο σκηνικό.




"Πρώτο Θέμα"