Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΕΡΙΑ Τρέχουν για την Κατερίνη

Πέρυσι έτρεξαν 410 άτομα. Αύριο το πρωί περισσότεροι από 600 δρομείς διαφόρων ηλικιών δίνουν ραντεβού στη Νεοκαισάρεια Πιερίας, για να τρέξουν μία διαδρομή μήκους 8 χιλιομέτρων, μέχρι την κεντρική πλατεία της Κατερίνης.


Ο αγώνας δρόμου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού και φέτος εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, καθώς επιλέχθηκε η διαδρομή από την οποία το 1912 μπήκε στην Κατερίνη ο ελληνικός στρατός. Πέρα από τον εορταστικό χαρακτήρα οι υπεύθυνοι του δήμου φιλοδοξούν να καταστήσουν θεσμό τον αγώνα δρόμο, με στόχο να προωθήσουν την άθληση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου έχουν προγραμματιστεί συνοδευτικές εκδηλώσεις. Έτσι οι δρομείς θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στην πλατεία και θα μεταφερθούν στην αφετηρία, στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, με λεωφορεία. Εκεί θα τους περιμένει με μουσικές και χορούς ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. Η μουσική υπόκρουση θα συνοδεύσει τους αθλητές και στη διάρκεια της διαδρομής τους μέσα από τους οικισμούς του Σβορώνου και της Ανδρομάχης, ενώ στην Κατερίνη η υποδοχή θα γίνει από τη φιλαρμονική του δημοτικού ωδείου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Από σήμερα δέχεται ασθενείς
Από τις 2.30 μ.μ. θα αρχίσει να δέχεται ασθενείς το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης. Εθελοντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και νοσηλευτές θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο χώρο που διαμορφώθηκε κοντά στα δικαστήρια της πόλης, στην οδό Φλέμιγκ.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» είναι οι υποστηρικτές της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο θα φέρει το όνομα του γιατρού Αλέκου Φτίκα. Ο καρδιολόγος από το Λιτόχωρο έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και επιλέχθηκε να δοθεί το όνομά του στο Κοινωνικό Ιατρείο ως ένδειξη αναγνώρισης της μακράς προσφοράς του προς τους συνανθρώπους του. Υπήρξε αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, επί σειρά ετών μέλος των «Γιατρών του Κόσμου», ενώ είχε δραστηριοποιηθεί και στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη. Πριν από το θάνατό του υπήρξε από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυση κοινωνικού ιατρείου ευαισθητοποίησε δεκάδες πολίτες και φορείς της Κατερίνης, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη διαμόρφωση του χώρου όπου θα λειτουργεί. Επαγγελματίες συνεισέφεραν με προσωπική εργασία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ εταιρείες και συνεταιρισμοί συνέβαλαν στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.
Περισσότεροι από 45 υγειονομικοί διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια προσφέροντας φάρμακα, τα οποία παραδίδονται απευθείας στο Κοινωνικό Ιατρείο (Φλέμιγκ 8) ή σε οποιοδήποτε φαρμακείο της πόλης.
"Μ"