Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Θύμα οργανωμένης απαγωγής (;) η Μαντλίν

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Θύμα οργανωμένης απαγωγής ενδέχεται να έπεσε η μικρής Μαντλίν ΜακΚά, σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, πιστεύουν ότι ένας άνδρας που εθεάθη να μεταφέρει ένα παιδάκι λίγα μέτρα από το διαμέρισμα των γονιών του περίπου στις 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας ήταν ο απαγωγέας της Μαντλίν.

Η παρατήρηση αυτή, που ήρθε περίπου την ίδια ώρα που η Κέιτ ΜακΚαν έλεγχε τα τρία παιδιά της, είχε αρχικά χαρακτηριστεί ήσσονος σημασίας σε σχέση με μία προηγούμενη.

Ο πρώτος άνδρας εθεάθη από την Τζέιν Τάνερ, μία από τις φίλες του ζεύγους ΜαΚάν, να μεταφέρει ένα παιδί κοντά στο διαμέρισμά τους την ημέρα που εξαφανίστηκε η Μάντλιν.

Αλλά, σύμφωνα με τον Ρέντγουντ, η ομάδα του απέκλεισε τον συγκεκριμένο άνδρα από την λίστα των υπόπτων και επιδιώκει να εντοπίσει έναν άλλον, ο οποίος εθεάθη 45 λεπτά αργότερα από μία οικογένεια Ιρλανδών να κρατάει ένα παιδί που έμοιαζε με την Μάντλιν και να κατευθύνεται προς γειτονική παραλία.

Οπως αναφέρει το SkyNews, ερωτηθείς ο επικεφαλής των ερευνών Άντι Ρέντγουντ, πώς είναι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η μετέπειτα ένδειξη για τη Μαντλίν, απάντσε ότι η ώρα και η τοποθεσία μιλούν από μόνες τους.

Για έξι χρόνια οι επιθεωρητές πίστευαν ότι ένας άνδρας που εθεάθη κοντά στο διαμέρισμα στις 9.15 περίπου το βράδυ ήταν ο ύποπτος - κλειδί.

Αλλά μία ανασκόπηση των ενδείξεων οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένας αθώος βρετανός που απλά μετέφερε την κόρη του στο σπίτι από παιδότοπο.

Πράγμα που σημαίνει ότι τώρα η έρευνα εστιάζεται στη νέα αυτή, μετέπειτα παρατήρηση.

Χθες Δευτέρα, ομάδα βρετανών αστυνομικών που ξεκίνησε νέα έρευνα τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε μία νέα αλληλουχία των γεγονότων από τα οποία φαίνεται να προκύπτει πως η Μάντλιν έγινε στόχος απαγωγέων.

Οι ίδιοι είπαν ότι θέλουν να εντοπίσουν ορισμένους άνδρες, ανάμεσά τους κάποιους που ενδέχεται να είναι είτε Σκανδιναβοί, είτε Γερμανοί, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο η Μάντλιν να απήχθη από διαρρήκτες που είχαν μπει στο διαμέρισμα των γονέων της για να κλέψουν.

Η αστυνομία ερευνά και την πιθανότητα η εξαφάνιση να συνδέεται με ψεύτικους εράνους για φιλανθρωπικά ιδρύματα στην περιοχή.

Η αστυνομία έχει ήδη δώσει σκίτσα ενός άντρα με τον οποίο επιθυμούν να μιλήσουν για ένα θέμα «ζωτικής σημασίας». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να αναγνωριστεί η ταυτότητα ενός άνδρα συγκεκριμένα, τον οποίο είδαν δύο μάρτυρες στο θέρετρο περίπου την ώρα της εξαφάνισης της Μάντλιν.

«Ενώ αυτός ο άνδρας ενδέχεται να αποτελεί ή να μην αποτελεί το κλειδί στην έρευνα, ο εντοπισμός του και η κατάθεσή του είναι για εμάς ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο επιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ.

Ύποπτοι με ξανθά μαλλιά
Ένας μάρτυρας είδε έναν ανοιχτόχρωμο άνδρα κοντά στο διαμέρισμα δύο φορές, ενώ μία ώρα αφότου καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της Μάντλιν, δύο άνδρες με ξανθά μαλλιά εθεάθησαν κοντά στο διαμέρισμα να κινούνται ύποπτα.

«Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να έμοιαζαν Σκανδιναβοί ή ενδεχομένως να μιλούσαν Γερμανικά ή Ολλανδικά», είπε ο Ρέντγουντ και πρόσθεσε ότι ήρθε σε επαφή με την αστυνομία στη Γερμανία και την Ολλανδία για να διαπιστώσει αν κάποιοι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ταιριάζουν στην περιγραφή. Επίσης θα γίνει και τηλεοπτική έκκληση στις δύο αυτές χώρες.

Οι γονείς της Μάντλιν Τζέρι και Κέιτ χαρακτηρίστηκαν και οι ίδιοι επισήμως ως ύποπτοι από τους πορτογάλους αστυνομικούς τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή της, αλλά το 2008 βγήκαν από τη λίστα υπόπτων και ο εισαγγελέας στην Πορτογαλία έκλεισε την υπόθεση επικαλούμενος έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

"Εθνος"