Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ταυτοποίησαν τον Μαζιώτη στη ληστεία της Εθνικής στα Μέθανα

Ο φυγόποινος Νίκος Μαζιώτης ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λέια 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας.
Μαζί του στη ληστεία ήταν ένα ακόμη άτομο, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα 15 φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία που έγινε στις στις 25 Ιουλίου, σημειώνοντας ότι ο Μαζιώτης εμφανίζεται στις πρώτες εννέα φωτογραφίες .

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία αναφέρεται ότι: «Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα και μετά την ανάλυση περιστατικών ένοπλων ληστειών, σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διακριβώθηκε ότι, ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας την 25/07/2013 στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λεία 108.359 ευρώ και 2.000 δολλάρια Αυστραλίας, είναι ο αναζητούμενος φυγόποινος ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αγαμέμνωνα και της Σοφίας που γεννήθηκε το 1971. Επιπλέον εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».
«Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αναζητούμενου φυγόποινου ΜΑΖΙΩΤΗ Νικόλαου, εκκρεμεί Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα ετών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας"», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

protothema.gr