Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Κρήτη: Ο σεισμός των 6,3R έβγαλε τους κατοίκους από τα σπίτια τους

Οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι μέσα από τα σπίτια τους και από τα καταστήματα αφού ο σεισμός ήταν ιδιαιτέρος δυνατός. Σε συνομιλία του protothema με τον δημοσιογράφο Κώστα Βεζυράκη που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο στο Ηράκλειο η εικόνα που μας μετέφερε είναι ότι ο κόσμος πανικοβλήθηκε και έτρεχε προς τις εξόδους του εμπορικού κέντρου. Όλοι οι κάτοκοι βγήκαν απο τα σπίτια τους. 

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν αναφερθεί κάποιες μικροζημιές σε σπίτια, καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ενώ μικροζημιές εντοπίζονται και στο χωριό Πλάτανος που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.



Στο δρόμο του Θερίσσου έχει πέσει μεγάλος βράχος ο οποίος σχεδόν έκλεισε την πρόσβαση σε ένα σημείο, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου.



Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.



Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.


protothema.gr