Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ 5.000 ευρώ στον Σ. Κούβελα για εξύβριση

Η προχθεσινή, ατυχέστατη επίθεση με ιδιαιτέρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, την οποία εξαπέλυσε ο Γιάννης Μπουτάρης σε βάρος του Κώστα Γκιουλέκα, δεν είχε επιπτώσεις για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πέραν βεβαίως των όποιων πολιτικών συνεπειών που μπορεί να υπάρξουν.

Του Νίκου Ηλιάδη
Επιπτώσεις για τον κ. Μπουτάρη δεν είχε ούτε η ανάλογη επίθεση που είχε εξαπολύσει προ ετών σε βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καθώς μετά την έγγραφη -και μετ’ επαίνων- συγγνώμη του προς τον τέως δήμαρχο ο τελευταίος απέσυρε τελικώς την αγωγή την οποία είχε καταθέσει σε βάρος του νυν δημάρχου. Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με όσα είχε πει προ μηνών ο κ. Μπουτάρης σε βάρος ενός πρώην δημάρχου, του Σωτήρη Κούβελα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του νυν δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμηση ζητώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προ ημερών εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή του κ. Κούβελα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε πως οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη ήταν υβριστικές, αλλά δεν δέχθηκε ότι επρόκειτο για συκοφαντική δυσφήμηση. Το δικαστήριο επιδίκασε σε βάρος του νυν δημάρχου χρηματική αποζημίωση για ηθική ικανοποίηση του ενάγοντα, ύψους 5.000 ευρώ.

Ο ΚΑΒΓΑΣ
Η δικαστική διένεξη ξεκίνησε εξαιτίας δηλώσεων του κ. Μπουτάρη σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης 15 οχημάτων (μηχανημάτων και απορριμματοφόρων) από τη διεύθυνση Καθαριότητας, περιστατικό το οποίο ο νυν δήμαρχος είχε πει ότι συνέβη επί δημαρχίας του κ. Κούβελα. Συγκεκριμένα ο κ. Μπουτάρης είχε πει ότι «επί δημαρχίας Κούβελα, τέσσερα γκρέιντερ του δήμου πήγαν στη Σαμοθράκη για να κάνουν ιδιωτική δουλειά και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους». Σε δηλώσεις του στη «Μ» ο κ. Κούβελας είχε πει ότι οι δηλώσεις εκείνες ήταν «δημιουργήματα της φαντασίας», «τελείως αβάσιμες που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια». Μάλιστα ο τέως δήμαρχος είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Μπουτάρη με την οποία διέψευδε τα λεγόμενα του νυν δημάρχου και τον καλούσε να μην υιοθετεί αβασάνιστα «παιδαριώδεις συκοφαντίες, περιβάλλοντας αυτές με το κύρος του αξιώματός σας». Του ζητούσε επίσης να ανακαλέσει, ανέμενε επί μήνες να το πράξει και επειδή δεν το έκανε τελικώς κατέφυγε στα δικαστήρια, τα οποία έκαναν εν μέρει δεκτή την αγωγή του.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ
Προχθές το βράδυ ο κ. Μπουτάρης αιφνιδίως εξαπέλυσε επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Κώστα Γκιουλέκα. Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος αποκάλυψε το περιεχόμενο ιδιωτικής συζήτησης που, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε με τον πρωθυπουργό: «του λέω ‘πρόεδρε βάλ’ του και λίγο χέρι (σ.σ. αναφερόταν στον Κ. Γκιουλέκα), διότι αυτός είναι πιο κομμουνιστής από τους κομμουνιστές», ενώ ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπουτάρη: «μη μου μιλάς για αυτό το άτομο». Στην ίδια ομιλία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλεσε «γελοία» τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και «βλάκα» τον Κ. Γκιουλέκα. Ο τελευταίος αντέδρασε έντονα τονίζοντας πως η «τρέλα του μεγαλείου και η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο του κ. Μπουτάρη», για τον οποίο είπε ότι «προφανώς τελεί υπό πνευματική διαταραχή». Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε συγγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του.