Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πήρε 400 ευρώ για γέννα σε δημόσιο νοσοκομείο

Φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης σε γυναικολόγο του νοσοκομείου Σερρών, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι εισέπραξε “φακελάκι” 400 ευρώ από ζευγάρι, μετά τη γέννα της γυναίκας στο δημόσιο νοσοκομείο.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Χθες ο 60χρονος γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως πίσω από τις σε βάρος του καταγγελίες βρίσκονται... συνάδελφοί του.
Ο γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 400 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2008 και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, από το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή 18 μηνών για παθητική δωροδοκία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός μετά τη γέννηση του παιδιού του ζευγαριού ζήτησε από τον πατέρα του νεογέννητου τα χρήματα. Μάλιστα εμμέσως στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβεβαιώσει πως συνήθως οι ασθενείς “δίνουν δώρα στους γιατρούς”, μεταφέροντας συνομιλία που είχε με τον καταγγέλλοντα, ενώ χθες στην απολογία του επιχείρησε να υποβαθμίσει όσα είχε πει υποστηρίζοντας ότι “εννοούσα δώρα όπως είναι οι μπουγάτσες, δεν τον προέτρεψα ούτε του ζήτησα χρήματα”, όπως είπε.
Χθες στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο καταγγέλλων επιβεβαίωσε όσα αρχικά είχε υποστηρίξει, επαναλαμβάνοντας πως έδωσε τα χρήματα στα χέρια του γιατρού. Αντίθετα ο 60χρονος γυναικολόγος επέμενε πως δεν πήρε ποτέ του χρήματα και ότι το ποσό των 400 ευρώ που προσημειώθηκαν βρέθηκε από αστυνομικούς σε τροχήλατο κρεβάτι σε άλλο γραφείο, στο οποίο όλοι είχαν πρόσβαση. “Εγώ πήγα σε εκείνον τον χώρο για να σβήσω το τσιγάρο μου”, ανέφερε στην απολογία του ο γιατρός.

ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ
Τόσο ο κατηγορούμενος γιατρός όσο και συνάδελφοί του ανέφεραν ότι η καταγγελία ήταν “πλεκτάνη” σε βάρος του, επειδή ήταν υποψήφιος την περίοδο εκείνη να αναλάβει τη θέση του διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σερρών και μάλιστα το όνομά του ήταν πρώτο στην εισήγηση. “Κάποιοι βρήκαν τον καταγγέλλοντα για να με πλήξουν. Την επόμενη μέρα βγήκε στην τηλεόραση μαζί με άλλον γιατρό που με κυνηγάει επί χρόνια”, υποστήριξε στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι από την υπόθεση κατηγορήθηκε ότι δεν απέδιδε μέχρι και τα χρήματα των επισκέψεων αλλά δικαστήριο των Σερρών τον αθώωσε.
Το δικαστήριο χθες δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς και τον καταδίκασε για παθητική δωροδοκία σε φυλάκιση ενός έτους, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικό.