Δεκαπέντε νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που καταργήθηκαν μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αττικής.
Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι νοσηλεύτριες αυτές έχουν δύο επιλογές: ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Διαφορετικά, είναι αδύνατον με μισθό 800 ευρώ τον μήνα να συντηρούν δύο σπίτια.
“Καλούμε τον υπουργό Υγείας να διορθώσει τον πίνακα διάθεσης των υπαλλήλων με μεταφορά-μετάταξη γι’ αυτές τις 15 νοσηλεύτριες και να μεταφερθούν ή να μεταταχθούν σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Διαφορετικά, εξαναγκάζονται σε παραιτήσεις, οι οποίες θεωρούνται απολύσεις”, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν έχει μπλοκάρει τίποτα. Το ΑΣΕΠ έβγαλε τα αποτελέσματα, αφού μέτρησε τις επιλογές των εργαζομένων και τα μόρια του καθενός κι άρα ποιος δικαιούται να πάει πού.
“Πράγματι, σε αυτήν την απολύτως διαφανή διαδικασία, κάποιοι συμπολίτες μας φαίνεται ότι επέλεξαν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, διότι κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας εργαζόμενοι επέλεξαν να πάνε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ως δικαιούντο και μπορούσαν να πάνε. Είναι θέμα που το εξετάζουμε. Κενά, πάντως, έχουμε πάρα πολλά και στη Θεσσαλονίκη επιπλέον, οπότε μπορεί να βρεθεί λύση”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι κάποιοι εργαζόμενοι από την Αθήνα έβαλαν πρώτη επιλογή τη Θεσσαλονίκη κι έτυχε κάποιοι εξ αυτών να έχουν και περισσότερα μόρια από αυτούς οι οποίοι είναι στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τεχνικό ζήτημα της κινητικότητας, το οποίο θα λυθεί εσωτερικά στο υπουργείο Υγείας.
"Μ"