Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αλβανοί ρήμαζαν τουριστικά καταλύματα στην Κέρκυρα

«Κόκκινο» στη δράση μιας σπείρας Αλβανών κακοποιών που χτυπούσαν επί μήνες τα σπίτια και τα τουριστικά καταλύματα στη βόρεια και κεντρική Κέρκυρα, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά από συστηματικές έρευνες. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 18 διαρρήξεις με λεία που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ!

Οι άνδρες του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης εντόπισαν αρχικά στην περιοχή των Σινιών έναν 26χρονο και έναν 22χρονο και, λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Κέρκυρας ένας 24χρονος ομοεθνής τους. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που τους άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων διαρρήξεων και κλοπών, ενώ άλλοι δυο συμπατριώτες τους ηλικίας 23 και 24 χρόνων είναι γνωστοί πλέον στις αρχές και αναζητούνται για να συλληφθούν.
Οι Αλβανοί κατόπτευαν συγκεκριμένες περιοχές και χτυπούσαν κυρίως τουριστικά καταλύματα και παραθεριστικές κατοικίες, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο, είχε πέσει στα χέρια τους πλούσια λεία από τις διαδοχικές διαρρήξεις πέντε καταλυμάτων στην περιοχή των Γουβιών!
Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά και άλλα αντικείμενα, καθώς και ένας φορητός υπολογιστής που είχαν κλέψει στις 25 Νοεμβρίου 2012 από ένα σπίτι στην περιοχή των Αυλιωτών και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της σπείρας συνεχίζονται.


 protothema.gr