Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Μέτρα για την 78η ΔΕΘ

Έκτακτες συσκέψεις συγκαλεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αστυνομικών μέτρων που θα ληφθούν στη διάρκεια της ΔΕΘ για την τάξη και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Στα γραφεία της Διεύθυνσης χθες, με τη συμμετοχή στελεχών του εκθεσιακού φορέα, κατατέθηκαν προτάσεις σε σχέση με τον σχεδιασμό για την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού φορέα, κυρίως το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων, που αναμένονται διαδηλώσεις.
Ο σχεδιασμός θα οριστικοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ από την Κυριακή θα καταφθάνουν στην πόλη δικυκλιστές και άλλες αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και διμοιρίες των ΜΑΤ και της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης από την πρωτεύουσα και από όλους τους νομούς της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρεθούν στην πόλη θα είναι μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές. Όσον αφορά τα κυκλοφοριακά μέτρα της Τροχαίας, θα τεθούν σε εφαρμογή απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους, μερικοί εκ των οποίων θα κλείνουν ανά διαστήματα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ 
Εν τω μεταξύ, επιστολή στον αρχηγό της ΕΛΑΣ με θέμα τα μέτρα τάξης και ασφάλειας στη ΔΕΘ έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με την οποία ζητείται να διασφαλιστούν τα οδοιπορικά έξοδα των αστυνομικών που θα συμμετέχουν στα μέτρα της ΔΕΘ. “Τα προηγούμενα χρόνια, όπως είχαν επισημάνει οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις μας, διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα αναφορικά με τη διαμονή των συναδέλφων μας, τη δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων τους αλλά και τις ημερήσιες ώρες απασχόλησής τους”, επισημαίνεται στην επιστολή. “Προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εργασία όσων θα κληθούν να μετακινηθούν, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας ληφθεί υπηρεσιακή μέριμνα για τη διασφάλιση των προβλεπόμενων διατάξεων από τον εσωτερικό μας κανονισμό (ωράριο εργασίας - ημερήσια ανάπαυση) αλλά και να θεωρηθεί η μετακίνηση των συναδέλφων μας ως ανελαστική περίπτωση για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών και όχι συνηθισμένες δραστηριότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να είναι εφικτή η δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων (διαμονή σε ξενοδοχείο) και σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση κάτω των 160 χιλιομέτρων περισσότερες από μία ημέρες”, τονίζουν οι συνδικαλιστές.