Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κρήτη: Νεκρός Βρετανός τουρίστας ύστερα από συμπλοκή

Συνελήφθη λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, ένας Βρετανός o οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Βρετανού τα ξημερώματα στα Μάλια. Ο άτυχος 19χρονος -το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό- έπεσε νεκρός σε πεζόδρομο των Μαλίων από χτυπήματα μαχαιριού ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου από συμπατριώτη του, κατά τη διάρκεια επεισοδίου που σημειώθηκε μεταξύ τουλάχιστον 30 νεαρών Βρετανών, ύστερα από διασκέδαση και κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε μπαρ της περιοχής

Η συμπλοκή  έλαβε χώρα στις 3:30 τα ξημερώματα. Όταν οι υπόλοιποι εντόπισαν ότι ένας από αυτούς είχε πέσει αιμόφυρτος εξαφανίστηκαν. Αρχικά ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής που λειτουργεί στην περιοχή ενώ επί τόπου έφτασε και το ΕΚΑΒ.
Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, η κατάσταση του 19χρονου Βρετανού ήταν σοβαρή αφού είχε χτυπηθεί στο αριστερό ημιθωράκιο, έχοντας ουσιαστικά δεχτεί μαχαιριά στην καρδιά. Ωστόσο, κατά τη διακομιδή του υπέκυψε στα τραύματα του. Η νεκροψία - νεκροτομή θα δείξει περισσότερα για το έγκλημα.
Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να βρουν έναν Βρετανό τον οποίο υπέδειξαν οι υπόλοιποι της συντροφιάς, ως δράστη της δολοφονίας. Μέχρι να γίνει η σύλληψη του δράστη έγιναν αρκετές προσαγωγές.
Ο άτυχος 19χρονος είχε έλθει πριν από λίγες ημέρες για διακοπές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες παρέες είχαν το τελευταίο διάστημα εμπλακεί και πάλι σε φασαρίες στην περιοχή.


protothema.gr