Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Προφυλακιστέος ένας εκ των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη για τους «Πυρήνες»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» με απόφαση του εφέτη - ανακριτή. Ο συνήγορός του μίλησε για «άδικη προφυλάκιση.

Στον εφέτη-ειδικό ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα και ο δεύτερος συλληφθείς της Θεσσαλονίκης, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο 30χρονοι συνδέονται με τις τέσσερις πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο Φοίνικας».
Οι ενέργειες αφορούν στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη, στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος, στον εμπρησμό στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας  στις 26 Ιουνίου και στην αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αποτυπώματα ενός εκ των συλληφθέντων ταυτοποιήθηκαν στο χειρόγραφο προσχέδιο της προκήρυξης με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή του φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.
Πρόκειται για το χειρόγραφο που εντοπίσθηκε σε κάδο απορριμμάτων σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, σκισμένο σε 49 κομμάτια.


protothema.gr