Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Θωρακίζεται το δημοτικό δάσος Στεφανινών

 Έργα αντιπυρικής προστασίας πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Βόλβης με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης
 Σε εφαρμογή μπαίνει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας της μοναδικής περιοχής φυσικού κάλλους, του δημοτικού δάσους Στεφανινών του δήμου Βόλβης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενέκρινε τη σχετική τεκμηριωμένη πρόταση του δήμου Βόλβης και αποφάσισε τη χρηματοδότηση της πράξης «Έργα Αντιπυρικής Προστασίας στο Δημοτικό Δάσος Στεφανινών Δήμου Βόλβης», από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για κονδύλια 389.500,93 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για: α) τη διάνοιξη δασικής οδού αντιπυρικής προστασίας μήκους τριών χιλιομέτρων και πλάτους πέντε μέτρων, β) την κατασκευή τριών υπόγειων υδατοδεξαμενών χωρητικότητας  60 κυβικών μέτρων σε επιλεγμένες θέσεις, και γ) την ανακατασκευή και βελτίωση του δασικού πυροφυλακίου στη θέση «Γιαννίτση».

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης επισημαίνει ότι «συνεχίζουμε να αξιοποιούμε συστηματικά τα ευρωπαϊκά διαθέσιμα προγράμματα, με στόχο να χρηματοδοτήσουμε ζωτικά έργα. Αυτή τη φορά πρόκειται για δράσεις έργων που προστατεύουν το περιβάλλον, τη μοναδική φυσική κληρονομιά που στολίζει απ’ άκρη σ’ άκρη το δήμο Βόλβης».