Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα μαζικής μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

 Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη για την Τρίτη του Πάσχα προκάλεσε αντιδράσεις του εργατικού κόσμου που κορυφώνονται με την κήρυξη απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Αρκετοί κλάδοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα και για τις διατάξεις που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής και θίγει τα συμφέροντά τους.
Χωρίς πλοία, ΟΣΕ, Προαστιακό όλο το 24ωρο - Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία Αττικής και Θεσσαλονίκης

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθ' όλο το 24ωρο (από τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης έως τις 06:00 της Μεγάλης Πέμπτης). Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας τάσσονται κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Τα σωματεία εργαζομένων του ΗΣΑΠ και του μετρό αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00. Αντίστοιχα, τα λεωφορεία τη Μεγάλη Τετάρτη θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00.
Την ημέρα της απεργίας δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας του Προαστιακού σιδηροδρόμου.
Δρομολόγια του ΟΣΕ ακυρώνονται -τόσο τη Μεγάλη Τρίτη, όσο και τη Μεγάλη Τετάρτη- βάσει της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αφορμή την Πρωτομαγιά.
Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ. και από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00 π.μ. και έως τις 09:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.
Απαγόρευση της μετακίνησης φορτηγών στις εθνικές οδούς
Στο μεταξύ, από τη Μεγάλη Τρίτη τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς, ώστε να μετακινηθούν ασφαλώς οι εκδρομείς του Πάσχα.
Η κίνηση των φορτηγών απαγορεύεται στις εθνικές οδούς στο ρεύμα εξόδου από τις 16:00 έως 22:00 τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου από 15:00 έως 22:00 και τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου από 06:00 έως 16:00.
Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση της πλατείας Καλυθμώνος
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Μαΐου 2013 καλεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

"Η"