Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ Στα δικαστήρια για το χιονοδρομικό Βόρας


Ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας του χιονοδρομικού κέντρου Βόρα καταθέτει η Αναπτυξιακή Πέλλας Α.Ε., ενώ θα προβεί και στις νομικές διαδικασίες για να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία για μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η Αναπτυξιακή διεκδικεί από τη διαχειρίστρια εταιρεία 161.000 ευρώ, τα οποία, όπως υποστηρίζει, αντιστοιχούν σε ενοίκια που δεν έχουν καταβληθεί, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα ειδική πενταμελής επιτροπή θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο χιονοδρομικό κέντρο σχετικά με την παρούσα κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που είχαν παραδοθεί στην εταιρεία.
Οι ενέργειες της Αναπτυξιακής ανακοινώθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου από τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος έκανε γνωστό επίσης ότι κατέθεσε μήνυση κατά των εκπροσώπων της διαχειρίστριας εταιρείας για συκοφαντική δυσφήμηση. Είχε προηγηθεί συνέντευξη από τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας, ο οποίος κατήγγειλε ότι έδιδε τακτικά χρήματα (μίζα) στον αντιπεριφερειάρχη, για να μην προβάλλει προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές της αντιπεριφέρειας Πέλλας με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την επενδυτική αξιοποίηση του χιονοδρομικού. Κατά τις εκτιμήσεις του κ. Θεοδωρίδη, εντός του Απριλίου θα ληφθεί απόφαση για την παραχώρηση του κέντρου για τουλάχιστον μία δεκαετία, ενδεχομένως και για είκοσι χρόνια.