Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μαθήματα εθελοντισμού και πρώτων βοηθειών



Με τη συμμετοχή της Βούλας Πατουλίδου πραγματοποιήθηκε ημερίδα εθελοντισμού και πρώτων βοηθειών στα Νέα Βρασνά

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών, είχαν την ευκαιρία την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 να ενημερωθούν για τους τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εθελοντικά προγράμματα, σε εκδήλωση που οργάνωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Μέσα από προβολή βίντεο, πραγματικές επιδείξεις και πρακτική  εφαρμογή από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν πάνω στις βασικές αρχές παροχής πρώτων βοηθειών, από εκπαιδευτές του σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ειδική προτροπή στους μαθητές για να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές πράξεις, έγινε από την ολυμπιονίκη και τομεάρχη Προαγωγής Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βούλα Πατουλίδου  η οποία τους μίλησε για τον εθελοντισμό, παροτρύνοντας τους να δίνουν το παρόν σε προγράμματα δράσης και ενέργειες που προάγουν την καλλιέργεια του πνεύματος. Η κ. Πατουλίδου – προσκεκλημένη του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη- τους κάλεσε να ενδυναμώσουν τη συμμετοχή τους σε κοινωνικά πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα με σκοπό την κοινωνική τους αποκατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «οι μόνοι ανάμεσά μας που θα είναι στ' αλήθεια ευτυχισμένοι, θα είναι αυτοί που θα έχουν ψάξει και θα έχουν βρει πως να βοηθούν τους άλλους».