Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Παράταση υποβολής αιτήσεων για την εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου από τον κεντρικό δήμο



Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 5 Απριλίου, η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων για την ένταξή τους στα πέντε τμήματα εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Τα τμήματα που θα ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο είναι τρίμηνης διάρκειας, με 16 διδακτικές ώρες το μήνα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στα 30 άτομα στην επιλογή των οποίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08.00 – 14.00 στη διεύθυνση εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κ. Καραμανλή 38Β, πληροφορίες Στέφανος Νανάς, τηλ. 2310 842962 – 840295.
Είναι χαρακτηριστικό πως για τη διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών έχουν συγγράψει ειδικό εγχειρίδιο που έχει περίπου 350 σελίδες και περιλαμβάνει 3 επίπεδα σπουδών («τάξεις»). Κάθε επίπεδο («τάξη») θα έχει 20 μαθήματα (+2-3 συμπληρωματικά), δηλαδή σύνολο κοντά στα 70 μαθήματα.
Όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Παυλίδης, μέσω των μαθημάτων έγινε προσπάθεια να καλυφτούν, κατά το δυνατόν, όλες οι πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού του ποντιακού ελληνισμού. Κείμενα προτάθηκαν όχι μόνο από μέλη, αλλά και φίλους του Συνδέσμου, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάστηκαν οι συγγραφείς για να είναι έτοιμα για διδασκαλία.
«Αγγελιοφόρος»